Bakan Koca müjdeyi verdi ama, koronavirüs aşısı bulundu mu?

Sağlık Bakanı Koca, ‘Koronavirüs aşısı bulundu mu?’ sorusuna cevap verdi. Aşı çalışmalarıyla ilgili olumlu gelişmeler yaşandığını vurgulayan Koca, koronavirüs aşısının ne zaman kullanılacağı tarihle ilgili açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs aşısıyla ilgili 2-3 aylık bir zaman kaldığı bilgisini paylaşan Koca, tünelin ucunun açık olduğunu ve ışığın göründüğüne dikkati çekerek, bu yolda ilerlemenin zor ve meşakkatli olduğundan bahsetti. Peki koronavirüs aşısı bulundu mu? İşte Bakan Koca’nın açıklamalarına dair bilgiler…

KORONAVİRÜS AŞISI BULUNDU MU?

Koronavirüsün son tırmanışından sonra birçok yerde hemen hemen yarı yarıya bir düşüş sağlandığına işaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısı için önümüzdeki 2-3 aylık zaman kaldığını ve tünelin ucunun açık olduğunu ve ışığın göründüğünü vurgulayarak, bazılarının bu tünelden, emek vermeden, sırf konuşarak başarılı çıkmak istediğini ve hazır alaca karanlıktayken yarın unutulacak bazı iddialar ileri sürdüğünden yakındı. Bu yolun emekçilerinin yanıt hakkı olduğuna dikkati çeken Koca, bunun tedbirlere uyan ve devletine net güven duyanların da hakkı olduğunu belirtti.

‘’Onlar adına konuşacağım.’’ diyen Koca, her şeyden evvel kelimeleri yerli yerinde kullanmak gerektiğini aktararak, salgınla beraber hayata giren bazı kelimeler olduğunu anımsatarak, aşı konusunda katedilen yolun, bu kelimelerde bazı değişikliklere neden olduğunu vurguladı. Artık dalgalardan, piklerden değil, bağışıklıktan, tedaviden bahsedildiğini anımsatan Koca, testten ve vakadan bahsedilirken, şimdilerde daha çok taşıyıcıdan, hastadan, ağır hastadan söz edildiğini aktardı.Bunların salgın açısından öneminin, bulaştırıcı yani taşıyıcı olmaları olduğunu ifade eden Koca, bunların tespit ve izole edilmemeleri durumunda, salgının büyümesine neden olabileceği uyarısında bulunarak, gerekli destekle izole edildiklerinde, bu kişilerin testinin, ortalama 1 hafta sonra negatif çıktığını aktardı.

‘VAKA SAYILARI ŞEFFAF DEĞİL’ İDDİALARINA AÇIKLAMA

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal davranışların değiştiği gibi ruh durumlarının, psikolojilerin de değiştiğine dikkati çekerek, bazı konularda fikir birliğine daha kolay ulaşıldığını, bazı konularda fikir birliğine ulaşmakta zorluk çekildiğini kaydetti.

Belirsizlik karşısında toplumda endişenin, tartışmalı bir hava olmasının olağan olduğunu söyleyen Bakan Koca, bunun aşılabilir düzeyde tutulmasının, birlik ve beraberlik ruhuna zarar vermemesinin önemli olduğunu aktararak, vaka sayılarının şeffaf olmadığı iddialarını yalanladı. Herkesin bir yorum, bir sorun ileri sürebileceğini, başka kaygılar ortaya koyabileceğini ifade eden Koca, bu noktada unutulmaması gerekenin, toplumun ortak bir meselesini ele alınan, bunu yaparken de toplumun görünen ya da çıplak gözle görülmeyen çıkarların muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, yapılan eleştirilerde pergelin bir ayağının bu noktada olması gerektiğini söyledi. Koca, pergelin bir ayağının bitarafta durduğunu, diğer ayağın istediği kadar geniş daire çizebileceği örneğini verdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın