Tüm yalanlara rağmen Rusya’dan tuhaf Türkiye suçlaması!..

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Karabağ gerginliğinde Azerbaycan ve Türkiye’nin reddetmesine karşın Türkiye’nin Azerbaycan’a destek verdiğini söyledi.

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, bugünkü basın toplantısında, “Türkiye kesinlikle Azerbaycan’a destek veriyor. Bunu biliyoruz. Ama bu, bizim diğer tarafta olduğumuz ve Azerbaycan’a karşı Ermenistan’a destek verdiğimiz anlamına gelmiyor. Bu böyle değil. Biz adil çözüm, ateşkes, askeri operasyonların son bulmasından yanayız. Biz, her iki ülkenin bu gerilime son vermesini istiyoruz” ifadesini kullandı.

Dağlık Karabağ sorununun çözümüne başka ülkelerin katılımının yardımcı olmayacağını, sadece durumu daha da kötüleştireceğini dile getiren Nebenzya, tüm taraflara maksimum itidal sergileme ve gerilimi yatıştırma üzerinde çalışma çağrısında bulundu.

Rusya, ABD ve Fransa’nın ateşkes ve önkoşulsuz görüşme çağrısını hatırlatan Nebenzya, “Minsk Grubu eşbaşkanı ülkelerin liderlerinin bugün yaptığı açıklama, meseleyi yeni düzeye çıkarıyor ve liderlerin bu olaylara ne kadar ciddi yaklaştığını gösteriyor” diye konuştu. Rus diplomat, “Bunun çatışan taraflar üzerinde etkiye sahip olmasını umuyorum” diye kaydetti.

AGİT Minsk Grubu’nun müzakerelere yardımcı olmaya hazır olduğunu söyleyen Nebenzya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama diyalogun başlıca koşulu, tarafların buna hazır olması. Maalesef duyduğumuz açıklamalar tarafların henüz hazır olmadığını gösteriyor. Umarız, Minsk Grubu liderlerinin açıklaması bu durumu değiştirir”.

Dağlık Karabağ krizinin Rusya’da ciddi endişeler uyandırdığını belirten Nebenzya, “Bu, sınırlarımıza çok yakın olduğundan değil, daha çok Ermenistan ve Azerbaycan’ın bize yabancı ülkeler olmadığındandır. Bu halklar bize yabancı değil. Her iki ülkeyle özel ilişkilere sahibiz” diye ekledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

NF-5 savaş uçakları yerini Hürjet’e bırakıyor!

Türk Yıldızları’nın 4 adet NF-5 uçağının 60 yıldır kullanıldığını hatırlatan uzmanlar, ‘inşallah 2025’ten itibaren Türk …

Bir yanıt yazın