Flaş gelişme! Azerbaycan ile Ermenistan geçici ateşkes ilan etti

Azerbaycan ile Ermenistan bu gece yarısından itibaren ‘geçici insani ateşkes’ konusunda anlaştı. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Erivan ve Bakü’nün bu gece yarısından itibaren ateşkes ilan etme konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da 18 Ekim 00.00’dan itibaren insani ateşkesin yürürlüğe gireceğini doğruladı. İki ülke daha önce de geçici ateşkes konusunda anlaşmaya varmış, ancak Ermenistan güçleri saldırılarını durdurmamıştı.

GENCE’DE ÜST ÜSTE KATLİAM

Azerbaycan ordusu, 27 Eylül’de Ermenistan’ın sivilleri hedef alan saldırılarına karşı harekete geçmişti.  Karşı saldırı başlatan Azerbaycan daha sonra Moskava’da Ermenistan ile masaya oturmuş ve ateşkes kararı almıştı. Ermenistan’ın kanlı saldırıları nedeniyle ateşkes fiilen devreye girmemişti  Ermenistan güçleri, 10 Ekim’de Azerbaycan’ın Gence kentini füzelerle vurmuş, saldırıda 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.

Dün gece yine Ermenistan ordusu Gence’yi hedef almıştı. Saldırıda aralarında çocukların da olduğu 13 kişi hayatını kaybetmiş, 50’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Ayrıntılar Birazdan

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın