Avrupa’da coronavirüs vaka artışları korkutucu boyutlara ulaştı!

Avrupa ülkelerinde vaka artışları korkutucu boyutlara ulaştı. İngiltere 26 bin 688 vaka ile İtalya ise 15 bin 199 yeni koronavirüs (corona virüs) hastası ile rekor tazeledi.

Geçtiğimiz günlerde yetkililerin ulusal tecrit çağrısı yaptığı İngiltere’de son 24 saatte 26 bin 688 yeni vaka ile yeni bir rekora imza atılırken, artışların engellenmediği İtalya’da da 15 bin 199 yeni hasta tespit edildi. İşte Avrupa’da son durum…

KORKUTAN VAKA SAYISI

Avrupa ülkelerindeki koronavirüs vaka sayıları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 26 bin 688 yeni koronavirüs vakası tespit edildiği, toplam vaka sayısının 789 bin 229’a ulaştığı belirtildi. Ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saat içinde 191 kişi hayatını kaybederken, salgının başlangıcından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 44 bin 158’e yükseldiği bildirildi. Ülkede en son rekor sayıs 4 Ekim’de 22 bin 961 vaka ile kayda geçmişti.

YENİ KISITLAMALAR GETİRİLDİ

Salgının yayılmasını engellemek amacıyla ülkeye kademeli olarak yerel kısıtlamalar getiren İngiltere hükümeti, dün Manchester’ın yüksek seviye kısıtlamalardan en yüksek seviyedeki kısıtlamalara taşınmasından sonra bugün Güney Yorkshire’da bulunan Sheffield kentinde en yüksek kısıtlama seviyesine geçileceğini belirtti.

AÇIK MEKANLARDA TOPLANMAK YASAK

Manchester’da Cuma gününden itibaren, Sheffield’da ise Cumartesi gününden itibaren en yüksek seviye kısıtlamaların uygulanacağı açıklanırken, en yüksek kademeli yerel kısıtlamalara göre bu bölgelerdeki barlar, oyun merkezleri, bahis yerleri kapatılarak farklı haneden bireylerin kapalı veya açık mekanlarda toplanmaları yasaklandı.

İTALYA DA REKOR TAZELEDİ

İtalya’da ise son 24 saatte 15 bin 199 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 15 bin 199 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 449 bin 648’e ulaştığı belirtildi. Bakanlık son 24 saatte 127 kişinin virüs nedeni ile hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 36 bin 832’ye ulaştığını aktardı. Yoğun bakımdaki hasta sayısının 926’ya yükseldiği belirtilirken, şu anda 155 bin 442 aktif korona virüs hastası bulunduğu ifade edildi.

FRANSA’DA ENDİŞE VERİCİ ARTIŞ

Kısmi sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Fransa’da da  Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 26 bin 676 yeni vaka tespit edildiği, 166 kişinin de hayatını kaybettiği duyuruldu. Son verilerle birlikte ülke genelinde toplam vaka sayısının 957 bin 422’ye, hayatını kaybedenlerin sayısının 34 bin 48’e yükseldiği ifade edildi. Son bir haftada 9 bin 375 kişinin hastanede tedavi edildiği, bin 584 kişinin yoğun bakımda olduğu aktarıldı.Ülkede geçtiğimiz gün 29 bin 837 yeni vaka tespit edilmişti. Toplam vaka sayısı ise 897 bin 34’e ulaşmıştı.

ALMAN SAĞLIK BAKANI KORONAYA YAKALANDI

Artan vakalar nedeniyle birçok kısıtlama getirilen Almanya’da Türkiye’nin Köln Başkonsolosluğu koronalı personel nedeniyle kapatılmıştı. Alman medyası, Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın koronavirüse yakalandığını duyurmuştu. Spahn’ın hafif semptomlar gösterdiği ve evinde karantinaya girdiği açıklanmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın