Ermeni yalanları bitmek bilmiyor! Serdar Ortaç’ı öldürülen Azerbaycan askeri yaptılar

Ermenistan Kamu Radyosu, ‘Günlere göre öldürülen Azerbaycan askerlerinin sayısı’ başlıklı haberini şarkıcı Serdar Ortaç ile oyuncu Kaan Girgin’in fotoğrafı ile servis etti.

Ermenistan Kamu Radyosu, ‘Günlere göre öldürülen Azerbaycan askerlerinin sayısı’ başlıklı haberini çok konuşulacak bir fotoğrafla servis etti.27 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında 5 bin 839 Azerbaycan askerinin öldürüldüğü iddia edilen haberde, fotoğraf olarak şarkıcı Serdar Ortaç ile oyuncu Kaan Girgin’in fotoğrafı kullanıldı.

Kullanılan fotoğraf, 2000 yılında Sivas 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda çekilmiş, fotoğrafta 178’inci Piyade Er Eğitim Alayı’nda bedelli askerlik yapan Serdar Ortaç ile Kaan Girgin yer alıyor. Ermenistan Kamu Radyosu, 21 Ekim tarihli ‘Güneyde zorlu çarpışmalar devam ediyor’ başlıklı haberinde de Serdar Ortaç’ın fotoğrafını kullandı.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun başlattığı saldırılara 27 Eylül’de karşı saldırı ile cevap vermişti. Cephe hattındaki çatışmalar sürerken, taraflar Moskova’da masaya oturmuş ve 10 Ekim için ateşkes kararı alınmıştı. Fakat Ermeni güçlerin saldırıları nedeniyle ateşkes fiilen devreye girmemişti. Ermenistan ordusu, Azerbaycan’ın Gence kentine füzelerle saldırmış, 10 kişinin ölümüne neden olmuştu. Gence’ye 17 Ekim’de füzelerle bir saldırı daha düzenlenmiş, 13 sivil yaşamını yitirmişti. En son 18 Ekim’de yeniden ateşkes kararı alınmış fakat yine Ermenistan’ın kanlı saldırılar nedeniyle ateşkes uygulanamamıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kayıkçı dövüşü gibi! İsrail de İran’ı vurmuş gibi yaptı!

İran toprakları, İsrail ordusu tarafından hedef alındı. ABD basını, saldırının amacını İsrailli yetkilinin sözleriyle aktardı. …

Bir yanıt yazın