Bak sen şuna? Etekli Enver Gargaş’tan küstah Türkiye açıklaması!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş Türkiye’nin bölgesel politikalarının ‘istikrarsızlaştırıcı’ olduğunu öne sürerek Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemediklerini belirtti.

Abu Dabi merkezli The National gazetesinin haberine göre, BAE Politika Merkezi tarafından video konferans yöntemiyle düzenlenen Abu Dabi Stratejik Münazarası’nda konuşan Gargaş, bölgesel gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye ile İran’ın bölgesel politikalarının “istikrarsızlaştırıcı” olduğunu öne süren Gargaş, “Bu müdahalelere son verilmesi bölgedeki çatışmalar için barışçıl çözümü kolaylaştıracaktır.” dedi.

Gargaş, BAE’nin Türkiye ve İran’ın dış politikasına katılmadığını ancak iki ülke ile de karşı karşıya gelmek istemediklerini kaydetti. BAE yönetimi, son yıllarda ABD Başkanı Donald Trump’ın verdiği destekle bölgesel dengeleri gözetmeksizin izlediği dış politikasıyla tepki topladı. ABD’deki seçimleri kazanan Joe Biden, Trump yönetiminin aksine BAE ve Suudi Arabistan’a karşı daha dengeli ve mesafeli politikaları tercih edeceğine dair açıklamalarda bulunmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın