İstihdama büyük destek! İşe dönenin pirimi devletten

Hükümet Meclis’ten geçen yasa ile istihdamı artıracak yeni destekleri devreye aldı. Yeni istihdam paketiyle ‘hızla işe dönüş desteği’ devreye alınıyor.

İşsizlik ödeneği alırken 3 ay içinde işe girenlerin primlerini devlet ödeyecek.  Hükümet Meclis’ten geçen yasa ile istihdamı artıracak yeni destekleri devreye aldı. Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek istihdam paketinde yer alan desteklerden biri de ‘hızlı işe dönüş’ olacak. Düzenlemeye göre; işsizlik ödeneğinden yararlandırılanların, işten ayrılmalarını takip eden 90 gün içinde işe girmeleri ve 12 ay süreyle kesintisiz hizmet akdine tabi olarak çalışmaları halinde, işsizlik ödeneğinden yararlandıkları süre için hesaplanacak uzun vadeli sigorta primleri İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. Böylece işsiz kaldıkları dönemin primleri ödenecek, prim boşlukları olmayacak.

Düzenleme ile işsiz kalınan sürenin kısalması, işsizlerin işgücüne daha çabuk dönmelerinin teşvik edilmesi hedefleniyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın