Arınç, istifa etti, değerlendirmeler peş peşe geldi

Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa etmesinin ardından Melih Gökçek’ten tek cümlelik yorum geldi. İstifaya ilşkin AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan da çarpıcı değerlendirme geldi.

İşte siyasilerin dikkat çeken mesajları…Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa kararının ardından siyasilerden dikkat çeken yorumlar geldi. Melih Gökçek, Demirtaş ve Kavala ile ilgili çıkışından sonra Arınç’a sert sözlerle yüklenmiş “Cumhurbaşkanımın ve AK Partimizin fikri bu değil. Sen ne biçim AK Partilisin” ifadelerini kullanmıştı.

MELİH GÖKÇEK: YETMEZ…

Bülent Arınç istifasıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gökçek, “Bülent Arınç sadece Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa etmiş. Bence yetmez” sözlerine yer verdi.

BÜLENT TURAN: EN BÜYÜK HİZMETİN İSTİFA HALİNE GELMESİ NE BÜYÜK ACI

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Bülent Arınç’ın istifasıyla ilgili değerlendirme yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Turan, ”Siyasi görevlerimizi bir gün devredeceğiz. Geride bırakacağımız hoş bir sada en büyük hayalimiz. Yaptığımız hizmetler kadar, davaya zarar veren, milletin vicdanını yaralayan, değerlerimize aykırı söylemler de akıllarda kalacak. “En büyük hizmetin istifa” haline gelmesi çok acı!” ifadelerini kullandı.

ŞAMİL TAYYAR: NASIL İSTİYORSA ÖYLE KONUŞSUN

Sosyal medya hesabından istifayı değerlendiren AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, ”Arınç’ın ürettiği polemiği etkinleştiren temel faktör, Cumhurbaşkanımızın yanındaki pozisyondu. Daha da ötesi, ifadelerinin Cumhurbaşkanımızla ilişkilendirilmesiydi. Rahatsızlığın önemli nedeni de budur. YİK üyeliğinden istifası isabetlidir, şimdi nasıl istiyorsa öyle konuşsun!” ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ: DARISI HDP İLE ÖZERKLİK ANAYASASI HAZIRLAYANLARIN BAŞINA

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, ”Bülent Arınç istifa etmiş. Sevindim doğrusu. Darısı HDP ile özerklik anayasası hazırlayanların başına…’‘ açıklamasını yaptı.

FETİ YILDIZ: TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Feti Yıldız’dan geldi. Görevinden istifa eden Bülent Arınç için MHP’li Yıldız sosyal medya hesabı Twitter üzerinden şu mesajı paylaştı:“BülentArınç YİK üyeliğinden ayrılmış yani istifasını vermiş. TV’de yaptığı açıklamadan sonra sütre gerisinden çık, cüppeni giy, yerini al hayranlık duyduğun bu kişileri savun demiştim. Artık takke düştü kel göründü. Şimdi vekaletname alma zamanı. İzliyoruz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın