SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı ne kadar olacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı, 5 aylık enflasyona göre yüzde 7.02 olurken, maaşlarda 447 liraya varan artış göründü.

Gözler kesin oranı gösterecek Aralık enflasyonunda. Peki, emekli maaşına yapılacak Ocak zammı ile birlikte güncel emekli aylıkları ne kadar olacak? Kim, ne kadar alacak? İşte emeklilerin Ocak zammı ile ilgili merak ettiği tüm detaylar…

Emeklilerin Ocak zammı için geri sayım başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak’ta maaşları 2020’nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında artırılacak. Zam oranı 4 Ocak’ta belli olacak. Ancak ipuçları da geliyor. EN ÇOK 6.822 TL Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 7.02 çıktı.

Geriye sadece Aralık ayı enflasyon verisi kaldı. 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 447,55 liraya varan artış yaşanacak. En yüksek emekli aylığı net 6 bin 375 lira 37 kuruştan 6 bin 822 lira 92 kuruşa çıkacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın