Başkan Erdoğan: Türk ekonomisi toparlama sürecini başarıyla yürütüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yatırımcılar Zirvesi’nde video konferans yöntemiyle açıklama yaptı. Erdoğan, “Covid-19 salgınında pek çok ülke ekonomik bakımdan durgunluk yaşarken, Türk ekonomisi hamdolsun toparlama sürecini başarı ile yürütüyor” diye konuştu.
Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu biçimde; Covid-19 salgınında pek çok ülke ekonomik bakımdan durgunluk yaşarken, Türk ekonomisi hamdolsun toparlama sürecini başarı ile yürütüyor.
Üçüncü çeyrekte elde ettiğimiz kuvvetli büyüme oranını, ülkemizin bu süreçteki başarısının bir tescili olarak değerlendiriyoruz. Ülkemizin, özellikle Asya merkezli üretim ağına alternatif arayışındaki global yatırımcılara önemli yararlar sunduğuna inanıyorum. Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi 2020 sıralamasında yalnızca son iki senede 27 basamak ilerleme kaydettik.2002’den bu yana çektiğimiz 220 milyar dolarlık direk olarak yatırımı, global girişimcilerin Türkiye’ye güveninin tezahürü olarak görüyoruz.
Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz ilave reformlarla yatırım ortamını daha da iyileştireceğiz. Altını çizerek ifade etmek isterim ki 18 senede global müteşebbisleri asla ‘yabancı’ yatırımcı olarak görmedik, görmüyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki yatırımcılara ‘gelin, Türk misafirperverliğinin farkına varın’ diyorum. Hukuk, demokrasi ve ekonomi alanında yeni bir reform seferberliği başlattık. En geniş zeminde, en ayrıntılı mutabakatla kimseyi dışlamadan bu süreci yönetmeyi arzu ediyoruz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bürokrasi aslına rücu ediyor, makam aracı yerine otobüs

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve …

Bir Cevap Yazın