Batı medyası ağlıyor: Brüksel’in Erdoğan’a karşı net bir stratejisi yok

Türkiye son yıllarda izlediği kararlı politikalarla bölgede oyun kurucu ülke haline gelmiş durumda. ABD’li yayın kuruluşu Politico, her sene açıkladığı “Avrupa’yı şekillendirecek isimler” listesinde bu yıl Başkan Erdoğan’a da yer verdi.

Erdoğan’ı “kötü komşu” olarak tasvir eden Politico, hazırladığı bilgilendirme yazısında “Türkiye savaşlarda belirleyici rol oynarken, AB kenarda durup izledi. Brüksel’in, Recep Tayyip Erdoğan’a karşı koymak için net bir stratejisi yok. Hiç kimse onu nasıl engelleyeceğini çözemedi” ifadelerine yer verdi. Yenişafak’ta yer alan habere göre Başkan Erdoğan’ı “kötü komşu” olarak tasvir eden Politico, listedeki isimler için hazırladığı bilgilendirme yazılarında Erdoğan hakkında şu ifadeleri kullandı: “Türk cumhurbaşkanı, NATO’nun en büyük ikinci ordusuna sahip. Türkiye, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’dan Kafkasya’ya kadar Avrupa’nın komşuluğundaki savaşlarda belirleyici bir rol oynadı ve AB kenarda durup izledi.

Brüksel’in Recep Tayyip Erdoğan’a karşı koymak için net bir stratejisi yok. Hiç kimse; ne Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ne Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ne de ABD Başkanı Donald Trump, onu nasıl engelleyeceğini çözemedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın