2021 yılının ilk 6 ayı için memur maaşına % 6.96 emekli maaşına % 7.96 zam!

Milyonlarca memurun ve emeklinin gözü Ocak zammında. Artış için ipucu Merkez Bankası’nın Aralık ayı beklenti anketinden geldi. Enflasyon tahminine göre, Ocak zammı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde yüzde 7.96, memurlarda ve memur emeklilerinde ise yüzde 6.96 olacak.

Memurların, emeklilerin Ocak zammı için sayılı gün kaldı. 4 Ocak’ta zam oranlarını öğrenecek olan memurlar ve emekliler, ay içerisinde de yeni aylıklarını cebine koyacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2020’nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 3 zam ve 2020’nin ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 4’ü aşan kısmı kadar fark yansıtılacak.

YÜZDE 14.18’LİK TAHMİN

Zam oranına ilişkin son ipucu Merkez Bankası’nın beklenti anketinden geldi. Ekonomistlerle yapılan Aralık ayı beklenti anketinde cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 14.18 çıktı. Buna göre, 2020’nin ikinci yarısındaki enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.96 çıkacak. Memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 3’lük zamma ilaveten yüzde 3.96 enflasyon farkından yararlanacak. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 7.02 olarak gerçekleşti. Kesin oran için geriye sadece 1 veri kaldı. Aralık enflasyonu zam oranını ortaya koyacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın