AİHM yine şaşırtmadı! Demirtaş ile ilgili skandal karara imza attı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili kararını açıkladı. AİHM, büyük bir skandala imza atarak Demirtaş’ın tahliye edilmesini istedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi, cezaevinde bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “derhal serbest bırakılması” yönünde karar aldı.

DELİL YOKMUŞ!

AİHM kararında, Demirtaş’ın tutukluluğuna ilişkin alınan kararlarda terör bağlantılı suçlamalara ilişkin bir delil bulunmadığını belirtti. Kararda ayrıca, Demirtaş’ın tutukluluğu için sunulan gerekçelerin sadece başka siyasi amaçları gizlemek için kullanıldığı ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

AİHM, 2018’de verdiği kararda, Türkiye’nin hak ihlali yaptığına hükmetmiş, Demirtaş’ın, siyasi nedenlerle cezaevinde tutulduğunu belirterek, ilk kez Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) konuya ilişkin 18. maddesinden mahkum etmişti. Karar sonrası tahliye edilmeyen Demirtaş hakkında önce İstanbul’daki bir başka davadan verilen ceza onandı.

Bu cezaya ilişkin infaz süresini tamamlayan Demirtaş, AİHM’ye taşıdığı ana dava dosyasında da var olan Kobani olayları nedeniyle açılan ayrı bir soruşturmadan yeniden tutuklandı. Ana davada ise bu tutuklama kararının hemen ardından tahliye kararı verildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın