Çin aşılarını taşıyan uçak İstanbul Havalimanı’na indi

Son dakika! Çin merkezli Sinovac firması tarafından üretilen koronavirüs aşılarının ilk partisini taşıyan uçak İstanbul Havalimanı’na indi.

11 Aralık’ta gelmesi beklenen, Türkiye’nin umutla beklediği koronavirüs aşısı bugün ülkemize geldi. Çin’den satın alınan aşılar öncelikli olarak 4 gruba uygulanacak.

AŞI ÖNCELİK VERİLEN 4 GRUBA UYGULANACAK

Buna göre ilk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak. İkinci aşamada toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişiler aşılanacak. Üçüncü aşama, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanları kapsamakta. Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.

ÜCRETSİZ UYGULANACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’den gelecek aşıların ücretsiz olarak vatandaşlara uygulanacağını açıklamıştı.

BUGÜN BİLİM KURULU TOPLANIYOR

Dün gerçekleşmesi beklenen Bilim Kurulu toplantısı, bugüne ertelenmişti. Sağlık Bakanı Koca’nın bugün 17.00’deki toplantının ardından 19.00’da aşılama süreciyle ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın