İran:Irak’ın bize 5 milyar dolar borcu var

İran Milli Gaz Şirketi (NIGC), Irak Elektrik Bakanlığının ithal ettiği doğal gaz nedeniyle 5 milyar dolar borcu olduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada borcun ödenmediği için Irak’ın 1 milyar dolar ceza ödemesi gerektiği iddia edildi.
İran paranın peşinde: Irak'ın bize borcu var

İran Milli Gaz Şirketinden yapılan açıklamada, Irak Elektrik Bakanlığının İran’a olan 5 milyar dolar borcunun 3 milyar dolarının Trade Bank of Iraq’ta (TBI) bloke edildiği belirtildi.

Yapılan uyarıların ardından Irak’a ihraç edilen doğal gaz miktarının düşürüldüğü aktarılan açıklamada, “Irak Elektrik Bakanlığının, İran Milli Gaz Şirketine 5 milyar dolar borcu bulunuyor. Bunun 3 milyar doları Irak bankasında ve kullanılamıyor. Kalan 2 milyar doları ise henüz ödemedi.” ifadeleri kullanıldı.

Irak’ın, iki ülke arasında imzalanan anlaşmadan kaynaklı, İran’a 1 milyar dolar ceza ödemesi gerektiği ileri sürülen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

İran Milli Gaz Şirketinin Irak’a yaptığı doğal gaz ihracatı ekonomik ve ticari bir konudur. İran tarafı, Irak’taki 6 milyar doları bulan alacağından hiçbir yarar görmemiştir. İhracatın hedefi gelirdir ve elde edilen para; gıda ve ilaç için kullanılmaktadır. Irak tarafına defalarca uyarı yapılmasına rağmen dikkate alınmadığı için ihraç edilen miktar düşürülmüştür.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın