Savaş bölgelerinde ve operasyonlarda büyük bir başarıya imza atarak her bölgede oyunları bozan Türk SİHA'ları dünyada büyük ses getirdi. Suriye'deki operasyonlarda Libya'da ve Azerbaycan'da dengeleri değiştiren İHA ve SİHA'lar İngiliz ordusunun dikkatini de çekti. İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre İngiliz ordusu Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da Ermenistan'a karşı kazandığı zaferin ardından yeni bir silahlı insansız hava (SİHA) [...]

Türkiye SİHA’larının başarısı İngiltere’ye örnek oldu!

Savaş bölgelerinde ve operasyonlarda büyük bir başarıya imza atarak her bölgede oyunları bozan Türk SİHA’ları dünyada büyük ses getirdi. Suriye’deki operasyonlarda Libya’da ve Azerbaycan’da dengeleri değiştiren İHA ve SİHA’lar İngiliz ordusunun dikkatini de çekti. İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre İngiliz ordusu Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da Ermenistan’a karşı kazandığı zaferin ardından yeni bir silahlı insansız hava (SİHA) programı başlatmasının beklendiği belirtildi.
Türk SİHA'larının başarısı İngiltere'ye örnek oldu!

Savaş bölgelerinde ve operasyonlarda büyük bir başarıya imza atarak her bölgede oyunları bozan Türk SİHA’ları dünyada büyük ses getirdi.

Suriye’deki operasyonlarda Libya’da ve Azerbaycan’da dengeleri değiştiren İHA ve SİHA’lar İngiliz ordusunun dikkatini de çekti.

İNGİLİZ BASINI DUYURDU
İngiliz Guardian gazetesinin haberinde, savunma yetkililerinin; Azerbaycan’ın 6 haftalık savaşta Türk SİHA’larını kullanmasının Ermenileri yenilgiye uğratması ve Ermenistan’ın işgal altında tuttuğu toprakların kontrolünü devretmeye zorlamasında çok önemli bir yeri olduğuna inandığı aktarıldı.

İngiliz Savunma Bakanlığı kaynaklarının, SİHA’ların yaygınlaşmasının riskleri hakkındaki uyarılara rağmen İngiltere’nin 2021’in başlarında açıklanacak 5 yıllık savunma bütçesinin bir parçası olarak kendi daha ucuz SİHA’larını edinmek istediğini belirttiği ifade edildi.

Haberde, Baykar Bayraktar TB2’nin 150 kilometre kadar bir menziline sahip olduğu, havada 24 saat kalabildiği vurgulandı. Ayrıca Baykar Bayraktar TB2’nin diğer ülke SİHA’larına oranla daha ucuz oldukları için savaş esnasında bazılarının kaybedilmesinin göze alınabildiği vurgulandı.

TÜRKİYE’NİN KENDİ BÖLGESİNDEKİ ASKERİ DENGEYİ HIZLA DEĞİŞTİRDİ
SİHA’larıyla Türkiye’nin kendi bölgesindeki askeri dengeyi hızla değiştirdiğine işaret edilen haberde, İngiliz düşünce kuruluşu Kraliyet Silahlı Kuvvetler Enstitüsünden (RUSI) Prof. Michael Clarke’ın “Azerbaycanlıların insansız hava araçları kullanımı belirleyici oldu.” dediği aktarıldı.

SAVUNMA BAKANI TÜRK SİHA’LARINI ÖRNEK GÖSTERMİŞTİ
İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, 11 Aralık’ta yaptığı bir konuşmada, Türkiye’nin İHA, SİHA ve hava savunma sistemlerini Suriye, Libya ve diğer yerlerde kullanmasının sahada üstünlük sağladığını vurgulayarak Türkiye’nin yeni nesil SİHA’larını örnek göstermişti.

İHA ve SİHA’ların yüzlerce zırhlı aracı ve hava savunma sistemlerini imha ettiğini vurgulayan Wallace, Türkiye’nin dünyanın önde gelen yabancı askeri programlara erişiminin engellenmesinin ardından savunma sanayisinde yenilikler yaptığını duyurmuştu.

Bazı askeri programlardan vazgeçebileceklerinin sinyalini veren Wallace, “Bazı zor seçimlerin yine de yapılması gerekecek. Ancak bu seçimler yeni alanlara, yeni ekipmanlara ve yeni çalışma yöntemlerine yatırım yapmamıza izin verecek. Bazen nitelik nicelikten veya mükemmel iyiden önce gelir.” demişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın