Gabar Dağı’ndaki gri listedeki 2 teröriste çizik!

Son dakika haberleri… Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesinde etkisiz hale getirilen 5 teröristten 2’sinin Terörden Arananlar Listesi’nde gri kategoride yer aldığı belirlendi. İçileri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, sözde Botan Eyaleti Gabar (Küpeli) bölgesinde takım sorumlusu olarak faaliyet gösteren ve terörden arananlarda 500 bin liraya kadar ödülle “GRİ” kategoride yer alan Evrim Cembeli kod adlı Menice Özkan olduğu belirlenmiştir” denildi.

İçişleri Bakanlığı, Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesinde etkisiz hale getirilen 5 teröristten 2’sinin Terörden Arananlar Listesi’nde gri kategoride yer aldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Şırnak merkez ilçeye bağlı Gabar Dağı bölgesinde, İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma özel harekat (JÖH) ve komando birlikleriyle “Yıldırım-1 Cudi Şehit J.Asb.Kd.Bçvş. Sıddık Uluocak Operasyonu” başlatıldı.

Etkisiz hale getirilen 5 teröristten 2’sinin Terörden Arananlar Listesi’nde gri kategoride yer aldığı belirtildi.

Teröristlerden birinin sözde Botan Eyaleti Gabar (Küpeli) bölgesinde takım sorumlusu olarak faaliyet gösteren “Evrim Cembeli” kod adlı Menice Özkan olduğu ve 6 Mayıs 2018’de Şırnak-Güçlükonak-Yağızoymak bölgesinde zırhlı aracın geçişi sırasında EYP ile saldırı eylemine katıldığı tespit edildi.

Diğer teröristin de “Tekoşin Cudi” kod adlı Edibe Kündün olduğu ve sözde Botan Eyaleti Gabar (Küpeli) bölgesinde örgütün erzak, malzeme, silah ve mühimmat depolarının sorumluluğunu yaptığı kaydedildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın