Kabul edilen Whatsapp sözleşmesi nasıl iptal edilir?

WhatsApp sözleşmesiyle ilgili detaylar özellikle son saatlerde milyonlarca kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Sözleşmeyi kabul eden kullanıcıların uygulamayı kullanmaya devam edeceği, kabul etmeyenlerin ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacağı ifade ediliyor. WhatsApp, 8 Şubat 2021 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni gizlilik ilkelerini açıkladı. Şirketin internet sitesinde yapılan açıklamalar, WhatsApp’ın bundan sonra Facebook ile rahat rahat veri alışverişi yapabileceğini gözler önüne seriyor. Üstelik veri paylaşımına izin vermeyecek kullanıcılar, WhatsApp kullanamayacaklar. Peki WP sözleşmesi kabul edilmeli mi? Kabul edilen Whatsapp sözleşmesi nasıl iptal edilir? WhatsApp’ta yaşanan değişimi Sosyal Medya Araştırmacısı Ümit Sanlav A Haber canlı yayınında değerlendirdi

Whatsapp gizlilik politikası maddeleri gündeme bomba gibi düştü. Whatsapp gizlilik politikası maddeleri en fazla aratılanlar arasına girdi. Bu anlamda WhatsApp sözleşmesi nedir? WhatsApp sözleşmesini kabul etmek zorunlu mu? Sorularının cevapları merak ediliyor. Sosyal medya platformu Facebook bünyesinde yer alan WhatsApp’ın aldığı son karar kullanıcılarını çok kızdıracak cinsten. Kullanım koşullarında değişikliğe giden WhatsApp sözleşmeyi kabul etmeyenlerin hesaplarına erişmesini engelleyecek. Whatsapp kullanıcı sözleşmesini kabul eden kullanıcıların uygulamayı kullanmaya devam edeceği, kabul etmeyenlerin ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacağı ifade ediliyor. Peki WP sözleşmesi kabul edilmeli mi? Kabul edilen Whatsapp sözleşmesi nasıl iptal edilir? Son dakika haberi! 

UZMANLAR GİZLİLİK SÖZLEŞMESİNİ YORUMLADI!

Gizlilik sözleşmesi üzerinde değişiklikler yapan WhatsApp, kullanıcı bilgilerinin Facebook ile paylaşılmasının önünü açtı. WhatsApp’ta yaşanan değişimi Sosyal Medya Araştırmacısı Ümit Sanlav A Haber canlı yayınında değerlendirdi. Sanlay yaptığı açıklamada; “Şu an telefonumuzun içinde kimin olduğunu, kimin gezindiğini bilmiyoruz. Dolayısıyla mahrem fotoğraflarımızı, mahrem bilgilerimizi, ekonomik bilgilerimizi, banka kartı bilgilerimizi telefonumuzda saklamamaya özen gösterelim.” ifadelerini kullandı.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ NEDİR?

WhatsApp, 8 Şubat 2021 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni gizlilik ilkelerini açıkladı. Şirketin internet sitesinde yapılan açıklamalar, WhatsApp’ın bundan sonra Facebook ile rahat rahat veri alışverişi yapabileceğini gözler önüne seriyor. Üstelik veri paylaşımına izin vermeyecek kullanıcılar, WhatsApp kullanamayacaklar.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ KABUL ETMEK ZORUNLU MU, NASIL İPTAL EDİLİR?

Kullanım koşullarını değiştiren WhatsApp, kullanıcıların verilerinin doğrudan Facebook ile paylaşılmasını istiyor. Bu koşulları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak. Sözleşme kabulü, iptali vb. bir durumla ilgili henüz aktif bir buton WhatsApp uygulamasında yer almıyor.

Kullanım koşullarını değiştiren WhatsApp, kullanıcıların verilerinin doğrudan Facebook ile paylaşılmasını istiyor. Bu koşulları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak.

GÜNCELLEME NELERİ KAPSIYOR?

Hesap Bilgileri

Mesajlar

Bağlantılar

Durum Bilgisi

İşlem ve Ödeme Verileri

Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler

Kullanım ve Kayıt Bilgileri

Cihaz ve Bağlantı Bilgileri

Konum Bilgileri

Çerezler

Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Kullanıcı Şikayetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

WhatsApp’taki İşletmeler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Toplanan veriler nasıl kullanılıyor?

Yan Hizmetler

Emniyet, Güvenlik ve Bütünlük

Facebook Şirketleri Hakkındaki İletişimler

Kurumsal Etkileşimler

WhatsApp tarafından yapılan açıklamalara göre anlık mesajlaşma uygulamasının yeni koşulları ile gizlilik ilkeleri, 8 Şubat 2021 itibarıyla geçerli olacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın