Katar: Türkiye ve İran’la olan ilişkilerimizi etkilemeyecek

Katar Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, Körfez ülkeleri ile yapılan “normalleşme” anlaşmasının, Türkiye ve İran’la olan ilişkilerini etkilemeyeceğini söyledi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’a uygulanan ambargonun kaldırılması hakkında açıklamalarda bulundu.

Katar Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, İngiliz Financial Times gazetesine, Suudi Arabistan’da diğer Arap liderlerin de katılımıyla imzalanan normalleşme anlaşması ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Katar ile diğer Arap ülkeleri arasındaki krizi bitiren anlaşmanın, İran ve Türkiye ile olan ilişkilerini etkilemeyeceğini belirten Al-Thani, ülkesinin boykotla ilgili açtığı davaları askıya almayı, terörle mücadele ve “uluslararası güvenlik” konusunda işbirliği yapmayı kabul ettiğini söyledi.

Bazı yabancı analistler, Katar’ın Körfez ülkeleriyle tekrar normalleşmesinin Türkiye ile ilişkileri etkileyebileceğini iddia etmişti. Türkiye, Katar’ın Körfez ülkeleriyle anlaşmasını memnuniyetle karşılandığını açıklamıştı.

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Bugün cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’a uygulanan ambargonun kaldırılmasının Körfez için çok isabetli ve hayırlı olarak gördüğünü söyledi. Bunun on yıllara dayalı, hatta akrabalık bağlarının aralarında olduğu bu insanların bu şekilde birbirlerine karşı adeta düşman kamplarına bölünmesinin Körfez için olumlu bir gelişme olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Şu anda bunun başarılmış olması Körfez için çok çok isabetli, çok çok hayırlı bir adım olmuştur. Temenni ederiz ki bizim de Körfez işbirliği içerisinde bir konumumuz var. Bu konumumuzun yeniden ihdas edilmesi, yeniden yerini alması da ayrıca bu Körfez işbirliğini daha da güçlü hale getirecektir” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın