Endonezya’da 27 yıllık yolcu uçağı denize düştü!

Endonezya’da Jakarta-Pontianak seferini yapan ve Sriwijaya Air’e ait Boeing 737-500 tipi yolcu uçağı havalandıktan 4 dakika sonra denize düştü. Endonezyalı yetkililer, iç hat seferi yapan uçakta 50’si yolcu 12’si mürettebat toplam 62 kişinin olduğunu duyururken, uçağın enkazına ulaşıldığını açıkladı. Türkiye’den yapılan açıklamada başsağlığı dilenirken, düşen uçakta Türk olmadığı belirtildi.

Endonezya’da SJ182 sefer sayılı Jakarta-Pontianak uçuşunu yapan yolcu uçağı ile irtibat koptu.  Sriwijaya Air’e ait Boeing 737-500 tipi yolcu uçağının kalkışından 4 dakika sonra çok ciddi irtifa kaybettiği belirtildi.  Flightradar24’ün verilerine göre, havalandıktan kısa bir süre sonra 10 bin feet’e çıkan uçak, aniden yavaşlayarak 250 feet’e kadar düştü. Ardından ise uçaktan gelen veri akışı kesildi.

ENKAZA ULAŞILDI

Endonezyalı yetkiler, uçakta 50’si yolcu 12’si mürettebat toplam 62 kişinin olduğunu açıklarken, enkazın Jakarta açıklarında bulunduğunu duyurdu. Uçağın düşüş nedeni henüz bilinmiyor.

İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ: HAVADA 2 PATLAMA OLDU

CNN Indonesia’ya göre, yakınlardaki bir köyün sakinleri ve balıkçılar, havada 2 patlamaya şahit olduklarını/duyduklarını ve denizde kablo parçaları bulduklarını söylediler.

UÇAK 27 YILLIK

Uçağın modeli Boeing 737 olsa da, bu şirketin sorunlu 737 Max modelinden farklı. Flightradar24’e göre söz konusu uçak ilk uçuşunu 1994’te gerçekleştirdi.

DÜŞEN UÇAKTA TÜRK VAR MI? TÜRKİYE’DEN AÇIKLAMA

Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan da başsağlığı mesajı geldi. Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Endonezya’da Cakarta’dan Pontianak kentine hareket eden bir yolcu uçağının bugün kalkıştan kısa bir süre sonra düştüğünü ve bu olayda 60’tan fazla kişinin yaşamını yitirdiğini büyük üzüntüyle öğrendik. Dost ve kardeş Endonezya halkının acısını paylaşıyor, bu elim kazada yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

Ayrıca Endonezya Büyükelçisi Kılıç, düşen uçakta Türk yolcu olmadığını açıkladı.

2018’DE 189 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Endonezya’da Lion Hava Yollarına ait “JT 610” sefer sayılı Boeing 737 Max 8 tipi uçak, 29 Ekim 2018’de, Cakarta’dan Sumatra Adası’ndaki Pangkal Pinang şehrine gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra denize çakılmıştı. Kazada, 189 kişi yaşamını yitirmişti. 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın