Bağ- Kur’luya emeklilik fırsatında ihya işlemi ne zaman bitiyor?

Milyonlarca vatandaş yapılandırma yasası ile rahat nefes alırken, binlerce Bağ- Kur’luya da emeklilik fırsatı doğdu. Emeklilik için daha önce durdurulan prim günlerine ihtiyacı olanlar, bunları yapılandırma kapsamında ihya edebilecek. İşte emeklilikte ihya fırsatının detayları…

Milyonlarca vatandaş yapılandırma yasası ile rahat nefes alırken, binlerce Bağ- Kur’luya da emeklilik fırsatı doğdu. Emeklilik için daha önce durdurulan prim günlerine ihtiyacı olanlar, bunları yapılandırma kapsamında ihya edebilecek.  Daha önce yapılan düzenlemelerde borçları silinerek hizmet süreleri durdurulan Bağ-Kur’lular, bu süreleri yeniden kullanabilecek.

NASIL HESAPLANACAK?

İhya işlemi için başvurular 1 Aralık’ta başlarken, 1 Şubat tarihine kadar sürecek. Başvurular Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılacak. Prim borcu asılları Yİ-ÜFE ile güncellenerek yeni tutar hesaplanacak.  Hesaplanan tutarın 31 Mart’a kadar ödenmesi halinde durdurulan süreler ihya edilecek.  Vefat eden Bağ-Kur’luların yakınları dul ve yetim aylığı için başvurabilecek.

YÜZDE 69’LUK AVANTAJ

Ocak 2009 ile 31 Aralık 2010 tarihleri arasında sigortalılık süresi durdurulanların bu süreyi ihya için ödeyeceği prim tutarı 2020 yılı prime esas kazanç alt sınırı üzerinden 29 bin 621 lira. Yapılandırmaya başvurulması durumunda aynı sürenin ihyası için 8 bin 977 lira ödenecek.  Bu da yüzde 69.6 indirim anlamına geliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın