MB, enflasyonla mücadele kapsamında sıkı para politikasını sürdürmesi öngörülüyor

Bugün yılın ilk Para Politikası Kurulu toplantısı sonrası faiz kararını açıklayan Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele kapsamında sıkı para politikasını sürdürmesi öngörülüyor. Uzmanlar ayrıca doların yıl sonunda 7 TL seviyelerine gerileyebileceğini söyledi.
Yabancı ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bugünkü kararında enflasyon konusundaki hassasiyetin öne çıktığını kaydederek, bankanın bu bağlamda sıkı para politikasına devam edeceğini ve Türk lirasının bundan olumlu etkilenebileceğini öngördü.
TCMB’nin Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizi, piyasa beklentileri doğrultusunda değiştirilmeyerek yüzde 17’de sabit bırakıldı.
Karar metninde enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler kapsamında enflasyonun ana eğilimi ve fiyatlama davranışlarına ilişkin göstergelerin yakından izleneceği vurgulanırken, sıkı para politikası duruşunun kararlılıkla uzun bir müddet sürdürüleceği ve gerekmesi durumunda ilave parasal sıkılaşma yapılacağı mesajları verildi.
Yabancı ekonomistler, TCMB’nin enflasyon konusundaki hassasiyetine dikkati çekerek, bankanın bu bağlamda sıkı para politikasına devam edeceği ve TL’nin de bundan olumlu etkilenebileceği öngörüsünde bulundu.
“TCMB, 2021 BOYUNCA POLİTİKA FAİZİNİ YÜZDE 17 SEVİYESİNDE BIRAKABİLİR”
Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey, konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, Merkez Bankası’nın ekonomik toparlanmaya ilişkin sıkıntıları da göz önüne alarak politika faizini yüzde 17’de sabit bırakırken, metindeki enflasyona ilişkin şahin tona bakıldığında faizlerin uzun bir müddet beklentilere paralel bu seviyede kalabileceğini belirtti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın