Dağlık Karabağ zaferinden sonra Türkiye’nin 4 ili ihya olacak

Türkiye’nin kararlı duruşu bölgede oyun kurucu güç olmasını sağladı. Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’ı Türkiye’nin desteğiyle Ermenistan işgalinden kurtarması, Türkiye’nin dış ticaretine farklı bir boyut kazandıracak. Yeni Nahçıvan Koridoru’nun açılmasıyla birlikte Türkiye’nin 4 ili adeta ihya olacak. 

4 İL İHYA OLACAK
Özellikle Iğdır, Kars, Ardahan, Ağrı gibi illerimize ciddi anlamda bir kaynak sağlanacak. Kazakistanlı ekonomi uzmanı Saparbay Jubayev,  yaptığı açıklamada, yeni oluşturulacak Nahçıvan Koridoru’nun Orta Asya’nın jeostratejik konumunu güçlendireceğini söyledi.

Jubayev, Kazakistan’ın, yüzölçümü olarak dünyanın en büyük karayla çevrili ülkesi olduğuna işaret ederek, Nahçıvan Koridoru ile ülkenin transit güzergahının çeşitlenebileceğini bildirdi. Kazakistan ile Azerbaycan’ın Hazar Denizi’nde karşılıklı yük gemilerini kabul edebilecek kapasitede limanları bulunduğuna dikkati çeken Jubayev, “Biz, böylece, Avrupa ile Çin’den gelen yükleri Rusya veya İran’a mecbur kalmadan kendi aramızda direkt ulaştırma imkanına sahibiz.” diye konuştu.

Jubayev, Kazakistan’ın şu anda Rusya üzerinden ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ile Avrupa’ya yük taşıdığını ifade ederek, “Nahçıvan Koridoru’yla Türkiye-Azerbaycan-Kazakistan arasında ‘kardeş ülkeler güzergahı’ oluşturulabilir.

Böylece Türkiye’nin Orta Asya ve Çin’e ulaşımı daha da kolaylaşacak. Bizim de Türkiye üzerinden Akdeniz ve Avrupa’ya çıkış yolumuz genişleyecek. En önemlisi de Türk devletleri arasında karşılıklı gidiş-geliş artacak.” değerlendirmesinde bulundu. Kaynak:TAKVİM

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın