Hintli general kin kustu: Türkiye ile Pakistan iki ortak düşmanımız

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye yakın isimlerden olan emekli general Gagandeep Bakshi, Yunanistan ve Hindistan’ın Ege Denizi’nde tatbikat yapabileceğini söyleyerek, Hint donanmasının bir an önce Ege Denizi’ne gönderilmesi gerektiğini savundu. Türkiye ve Pakistan’ı “düşman” olarak olarak nitelendiren general, “Ankara, Hindistan ve Yunanistan’a meydan okuyamaz. Onların nihai hedefi Avrupa’yı fethetmek” dedi.
Son haftalarda kardeş Türkiye ile Pakistan arsındaki ilişkileri gündeme getiren Yunan medyası, bugün de sıra dışı bir röportaja imza attı.
Yunan Pentapostagma gazetesine konuşan emekli Hintli general Gagandeep Bakshi, Yunanistan ve Hindistan’ın Ege Denizi’nde birlikte tatbikat yapabileceğini söyledi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye yakın isimlerden olan Bakshi, Türkiye’yi suçlayıp Hint donanmasının bir an önce Ege Denizi’ne gönderilmesi gerektiğini savundu.
Gazete muhabirinin “Son yıllarda hem Ege’de hem de Doğu Akdeniz’de Türk gemileri ile tatbikat yapan Pakistan gemilerini gördük. Yunan ve Hint donanmaları arasında ortak tatbikatlar görebilir miyiz?” sorusuna cevap veren Hintli general, “Elbette. Yunan ve Hint donanmaları arasındaki tatbikatlar hemen başlamalı. Hindistan donanması çok güçlü. Amerikan, Japon ve Avustralya donanmalarıyla tatbikatlar yapıyoruz. Yunanistan’ın da güçlü bir donanması var. Hint Donanması hemen Ege’ye gelmeli” diye konuştu.
Yunanistan ile Hindistan’ın tarih boyunca sağlam bağlarının olduğunu belirten emekli general, “Günümüzde iki ortak düşmanımız var. Biri Türkiye diğeri ise Pakistan. İstihbarat alanında olduğu kadar savunma alanında da birlikte çalışmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin kardeşi Pakistan ile ortak hareket etmesini kendisine yediremeyen Hintli general, Türkiye’nin bölgeyi istikrarsızlaştırdığını belirterek, “Ankara, Hindistan ve Yunanistan’a meydan okuyamaz. Bu konuda netiz” dedi.
Çin, Türkiye ve Pakistan’ın işbirliği içinde olduğunu öne süren Bakshi, Türkiye’nin göçmenleri koz olarak kullandığını söyleyerek, Ankara’nın nihai amacının Avrupa’yı fethetmek olduğunu iddia etti.
KAYNAK: HABER7

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın