BM ve ABD’den küstah Türkiye açıklaması

ABD’den Türkiye’deki olaylarla ilgili skandal bir açıklama yapıldı. Ülkesinde yapılan gösterilerde, eski Başkan Trump dahil olmak üzere bütün göstericilerin insan haklarını ve demokratik haklarını rafa kaldıran ABD, cinsel azınlıklara karşı Türkiye’nin söylemini kınadığını duyurdu. Ayrıca Fransa’daki polis şiddetine sessiz kalan Birleşmiş Milletler (BM) de, Türkiye hakkında açıklamada bulundu.
ABD’den Türkiye’deki olaylarla ilgili skandal bir açıklama yapıldı. Ülkesinde yapılan gösterilerde, eski Başkan Trump dahil bütün göstericilerin insan haklarını ve demokratik haklarını rafa kaldıran ABD, cinsel azınlıklara karşı Türkiye’nin söylemini kınadığını duyurdu. Ayrıca Fransa’daki polis şiddetine sessiz kalan Birleşmiş Milletler (BM) de, Türkiye hakkında açıklamada bulundu.
Ülkesinde bütün göstericilerin ve eski Başkan Trump’ın demokratik haklarını engelleyen ABD’den skandal bir açıklama yapıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “Öğrencilerin ve göstericilerin gözaltına alınmasından endişe duyuyoruz” diyen Price, “Cinsel azınlıklara karşı nefret söylemini şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
Fransa’daki polis şiddetini ve onlarca insanın gözaltına alınmasını görmezden gelen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan eylemcilerin serbest bırakılmasını isteyerek bir skandala imza attı.
Boyut atlayan eylemlere destekten geri durmayan BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Twitter üzerinden gözaltına alınan kişilere ilişkin paylaşımda bulundu.
Gözaltına alınan kişilerin serbest kalması gerektiği vurgulanan paylaşımda, “Barışçıl gösterilere katıldıkları için tutuklanan öğrenci ve protestocuların derhal serbest bırakılmasını istiyor ve polisi aşırı güç kullanmayı bırakmaya çağırıyoruz.” denildi.
“Yetkililerin homofobik ve transfobik yorumlarını ve LGBTi+ bireylere karşı gerçekleştirilen nefret ve ayrımcılık suçlarını kınıyoruz.” ifadeleriyle de Türkiye’de siyasi iktidar tarafından kullanılan ‘homofobik ve transfobik’ dilin tasvip edilmediği belirtildi.
ABD Başkanı Joe Biden, görevi kendisine devreden Donald Trump’ın, trans bireylerin orduda görev yapmalarını yasaklayan başkanlık kararnamesini geçersiz kılan bir kararname imzalamıştı.
Kanada, geçen ay ABD Kongre binasına düzenlenen saldırıda kilit rol oynadığı düşünülen Proud Boys’u neo-faşist terörist grup olarak nitelendiren ilk ülke oldu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın