Suud’un canı cehenneme! Arabistan’a ait savaş uçakları savaş bölgesine indi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Riyad yönetime tepki göstererek “Yunanistan’la ortak tatbikata girmesi bizi üzmüştür” demişti. Suudi Arabistan’a ait 6 adet F-15SA savaş uçağı, Yunanistan ile Doğu Akdeniz’de tatbikat yapmak için bugün (13 Mart 2021) Girit Adası’ndaki Souda Hava Üssü’ne iniş yaptı. Öte yandan ABD ile Yunanistan da Doğu Akdeniz’de tatbikata girişti.

Türkiye’ye karşı başlattığı silahlanma programıyla güç elde etmeye çalışan Atina yönetimi şimdi de Suudi Arabistan ile hareket ediyor. Suudi Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait 6 adet F-15SA savaş uçağı bugün (13 Mart 2021) Girit’e indi. Suudi mühendisler ve askeri personelden oluşan tam yer ekipleri, Girit Adası’ndaki Souda Hava Üssü’ne konuşlandı. Yunan basınından edinilen bilgilere göre; savaş jetlerinin geliş nedeni tatbikat. İki ülke Doğu Akdeniz’de askeri tatbikat düzenleyecek. Yunan basınına göre; tatbikat 16 Mart’ta başlayacak ve ay sonuna kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada, “Suudi Arabistan’ın şu anda Yunanistan’la ortak tatbikata girmesi bile bizi üzmüştür. Burada yine Suudi Arabistan yetkilileriyle ayrıca görüşeceğiz. Bu böyle olmamalıydı, olmamalıdır diye düşünüyoruz” dedi.

ABD İLE YUNANİSTAN’DAN ORTAK TATBİKAT

Öte yandan ABD ile Yunanistan da Doğu Akdeniz’de tatbikata girişti. Amerikan uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower, Doğu Akdeniz’de Yunan Silahlı Kuvvetlerine bağlı firkateynler ve savaş uçaklarıyla ortak tatbikat başlattı. Yuna Hava Kuvvetleri, tatbikattan görüntüleri resmi Twitter hesabından yayınladı.

YUNANİSTAN’IN TÜRKİYE KARŞITI SİLAHLANMA PROGRAMI

2020 Eylül’ünde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, 11,5 milyar euroluk savunma programıyla, önümüzdeki 5 yıllık dönemde Yunan ordusunun modernizasyonun hedeflendiğini açıklamıştı. Bu program kapsamında, 4 yeni fırkateyn alımı, 4 fırkateynin modernizasyonu, 4 donanma helikopteri, karadan havaya füzeler, İHA alımı, Fransa’dan 18 adet Rafale alımı ve F-16 savaş uçağı filosunun 2027’ye kadar modernizasyonu planlanıyor. Yunan hükümetinin F-35 alımı isteği de var. Atina, 24 adet F-35 savaş uçağı satın almak üzere Kasım ayında ABD’ye niyet mektubu göndererek resmi başvuru yapmıştı. Ayrıca tam zamanlı görev yapacak 15 bin profesyonel askerin beş yıl içinde orduya alınması öngörülüyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın