Suriye’den atılan roketler Kilis’e düştü. TSK anında cevap verdi

Terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki Tel Rıfat bölgesinden atıldığı değerlendirilen 2 roket Kilis’e düştü. Mahallede duyulan sesin ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Suriye’den atıldığı belirlenen roketler Kilis’te boş araziye düşmüştür. Olayda yaralanan vatandaşımız olmamış, hasar ve ziyan meydana gelmemiştir.’ açıklaması yapıldı.

Alınan bilgiye göre, Eski Beşevler Mahallesi’ndeki boş alan ve bir mermer atölyesine 2 roket düştü.  Mahallede duyulan sesin ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.  Roketler patlamazken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.  Yetkililer, roketlerin terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki Tel Rıfat bölgesinden atıldığının değerlendirildiğini bildirdi

MSB’DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Suriye’den atıldığı belirlenen roketler Kilis’te boş araziye düşmüştür. Olayda yaralanan vatandaşımız olmamış, hasar ve ziyan meydana gelmemiştir. Rusya Federasyonu’na ateşin durdurulması için bildirimde bulunulmuş, belirlenen hedefler derhal ateş altına alınmıştır. Bölgedeki birliklerimiz ikaz edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir.” ifadeleri yer aldı.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Kilis Valiliği’nden yapılan açıklamada “18.03.2021 tarihinde 20.55 sıralarında Kilis Merkez’e Suriye’den (PYD Bölgesi) atıldığı değerlendirilen iki adet roket düşmüş ancak patlamamıştır. Olayla ilgili herhangi bir yaralanma ve maddi hasar meydana gelmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri yer aldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın