Bakan Soylu: Thodex vurgununda gerçek portföy 108 milyon dolar

Kripto para borsası Thodex vurgunu hakkında konuşan Süleyman Soylu, ‘108 milyon dolarlık bir portföy var. 2 milyar dolarlık bir bulgu söz konusu değil’ dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında gündemdeki konular hakkında konuştu.

Kripto para borsası Thodex’e yönelik dolandırıcılık soruşturmasına da değinen Soylu, “82 kişiye yönelik bir gözaltı kararı çıktı, 77 kişi gözaltına alındı, halen gözaltında olanlar var” dedi.

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını hatırlatan Soylu, “Bu hadise ortaya çıkar çıkmaz kırmızı bülten kararı Adalet Bakanlığı’na iletildi. Biz hemen Interpol’e ilettik, ertesi gün kırmızı bülten çıkarıldı. Arnavutluk İçişleri Bakanlığı ile görüştük. 4 ülkede ekiplerimiz çalışma yapıyor, soruşturma yürüyor” ifadelerini kullandı.

Özer’in 2 milyar dolarla birlikte yurt dışına kaçtığı iddiasının doğrulanmadığını belirten Soylu, şunları söyledi:

“Biz üniversite 4’teyken 3 arkadaş para piyasalarına merak sardık. Şirket kurduk, temel ve teknik analiz yapıyorduk. 93’e kadar yaptım ve bıraktım. Para piyasalarıyla ilgili bir bilgim var. 2 milyar dolar haberi çıktı, bu büyük bir para. Para piyasasıyla ilgilenenler niçin buna itiraz etmedi diye baktık. Özellikle bilirkişilerin çağrılmasını istedim. Acaba bu rakamları büyütüp sansasyonel bir olay mı yaratmaya çalıştılar diye. Arkadaşlarımızın şu ana kadar öğrendikleri 108 milyon dolarlık bir portföy var. İşlem hacmi ve portföy ayrı şeylerdir. Muhasebecisinden bilgisayarlarından bu bilgiyi çıkardık. Burada böyle bir avukat dile getirdi 2 milyarlık dolar öyle kaldı. 2 milyar dolarlık bir bulgu söz konusu değil.”

CÜZDAN TAKİBİ

Bir kripto para borsasında hesap açtığınızda neredeyse her kripto para için eşsiz bir cüzdan adresi size tanımlanır. Bu cüzdan adresine para yatırdığınızda, para çektiğinizde veyahut farklı bir cüzdana kripto para yolladığınızda bu işlem Blockchain üzerinden takip edilebilir.

Borsaya para yatırdığınızda bakiye kısmında yatırdığınız para görülür ancak gönderdiğiniz para size tanımlı olan cüzdandan borsa cüzdanına çekilir. Orada saklanır. Bir başka cüzdan adresine yolladığınız kripto para saklandığı borsa cüzdanından yollanır.

BLOKCHAİN ÜZERİNDEN İZLENİR

Kripto paraların takip edilebilirliği, Blockchain üzerinde izlenebilirliği ile birlikte bu işlemlerin hepsi şeffaf olarak gerçekleşir. Bu şeffaflık sayesinde cüzdanlar arasında kripto paraların hareketi izlenebilir.

MAĞDURLARIN AVUKATI HER ŞEYİ ANLATTI

Kripto para borsası ‘Thodex’in yurt dışına kaçan sahibi Fatih Faruk Özer tarafından dolandırılan mağdurlar, avukatları aracılığıyla Anadolu Adliyesi’ne gelere, savcılığa suç duyurusunda bulunmaya devam ediyor.  Yaklaşık 50 mağdurun avukatılığını üstlenen Keskin, açıklamalarda bulundu.

COİN SATMAMIŞ!

“Burada şahıs, hiç bir şekilde insanlara coin vermemiş. Sanal anlamda insanlara bir sistem yaratmış. İnsanlar orada coin aldıklarını zannederken aslında ekranda soyut bir şeye yatırım yapmışlar. Paraları toplayıp, malesef yurt dışına kaçıyor.

THODEX KURUCUSU NE KADAR CEZA ALIR?

Faruk Fatih Özer’in yakalanmasının ardından yaşanacak süreçle ilgili de bilg veren Keskin, “Şahıs yakalanıp geldiği zaman TCK’nın 220’nci maddesindeki suç örgütü kurmak ve yöneticisi olmak ile nitelikli dolandırıcılık ya da bilişim suretiyle dolandırıcılık suçlarından çok ciddi hapis cezası bekliyor;100, 150,200 sene” şeklinde konuştu. 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın