İsrail basınından Netanyahu’ya eleştiri

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları artarak sürüyor. İsrail basınından Başbakan Netanyahu’ya, ülkeyi iç savaşa sürüklediği suçlaması geldi.

İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık dışı tutumu İsrail basınında da yer aldı. Eleştirilerin hedefinde ise Başbakan Binyamin Netanyahu var.

Haaretz gazetesi, bölgede yaşanan son gelişmelerle ilgili haberinde, “Filistinliler tepki göstermekte haklı, İsrail devleti ırkçı bir tutum sergiliyor” yorumuna yer verdi. Haberde, Netanyahu’nun ülkeyi iç savaşa sürüklediğini vurguladı.

“BÖLGEDE ŞİDDET TETİKLENİYOR”

Haberde, Netanyahu’nun yıllarca “kışkırtma, polis şiddeti, ayrımcı yasalar ve baskı altına alınmış bir medya ile Filistinlileri ezdiği” belirtildi.

Gazete, bunun bölgede şiddeti tetiklediğine dikkati çekti.

Haaretz’in haberinde, Netanyahu’nun bu politikaları ile Yahudilerin çevresine aşılamaz bir duvar ördüğüne vurgu yapıldı. Böylece onların Filistinlilere yönelik köklü zulmü görmelerini engellediğine işaret edildi.

“NETANYAHU’NUN SONU OLACAK”

Haberde, ramazan ayının başından bu yana İsrail polisinin Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde Filistinlileri kışkırttığı ve aşırı güç kullandığı hatırlatılırken, “Yahudi nesli büyük bir güven içinde İntifada hikayeleri ile büyürken, Filistin tarafında çatışma hiçbir zaman bitmedi” yorumu yapıldı.

Haberde, “Hırsı ve tüm kontrolü elinde tutma arzusu Netanyahu’nun sonu olacak” ifadesi de dikkat çekti.

“SOKAKLARIMIZDA SAVAŞ PATLAK VERDİ”

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’den de “iç savaş uyarısı geldi.

Rivlin, “Filistinlilere yönelik linç girişimini devlet televizyonu Kann’a değerlendirdi, “Sokaklarımızda savaş patlak verdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Rivlin, “Sustuğumuz için iç savaşa davetiye çıkaran bir ortam oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın