Soyu kurulası İsrail’den yeni katliama, akıl almaz savunma!

Son Dakika Haberi: İsrail’in gece yarısından itibaren Gazze’ye düzenlediği saldırılarında şehit sayısı 8’e, yaralı sayısı da 45’e yükseldi.

Son Dakika Haberi: Günlerdir Şeyh Cerrah’ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa’ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa’da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise Harem-üs Şerif’ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı. İsrail polisi ise ertesi sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa’da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etmişti. Bu müdahale sonrası yüzlerce Müslüman yaralanmıştı. İşgalci Tel Aviv yönetimi ise daha sonra Gazze’ye saldırılar başlattı.

İki ülke arasındaki gerilim devam ederken, bölgede yaşanan gelişmeleri gün içinde sizlere bu haberimizde aktaracağız.

– İsrail’in gece yarısından itibaren Gazze’ye düzenlediği saldırılarında şehit sayısı 8’e, yaralı sayısı da 45’e yükseldi. Al Jazeera’de yer alan bilgilere göre; saldırıların başladığı 10 Mayıs’tan bugüne kadar, en az 149 kişi İsrail tarafından şehit edildi.

ORDUDAN AKILALMAZ SAVUNMA

– Dün Gazze’de AFP, Associated Press ve Al Jazeera gibi medya kuruluşlarının bürolarının bulunduğu bir binanın İsrail füzesi tarafından vuruldu. Bugün yeni bir açıklama yapan İsrail Ordu Güçleri, binanın Hamas tarafından üs kullanıldığını iddia ederek, “Bu üste İsrail’e karşı istihbarat toplanıldı” dedi. Açıklamanın devamında IDF, binanın boşaltılması için yeteri kadar süre verdiklerini öne sürerek, Hamas’ın sivilleri kalkan olarak kullandığını iddia etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın