Arınç, Sedat Peker üzerinden yargıya ayar vermeye kalktı!

Sedat Peker’in yayınladığı videoları değerlendiren Bülent Arınç, yargıya ayar vermeye kalkarak, FETÖ’cülerin iddialarına atıfta bulundu.

TBMM’nin eski Başkanı, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolar üzerinden FETÖ’cüleri mağdur gösteren ve Türk yargısını eleştiren açıklamalarda bulundu.

YARGIYA AYAR VERMEYE KALKTI

Daha önce de söylediği sözlerle gündem olan ve en son Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’ndan istifa etmek zorunda kalan Arınç, yargıya ayar vermeye kalktı.

Sanki yargı işini yapmıyormuş gibi göstermeye kalkan Arınç, Adalet Bakanına “talimat vermelisin” çağrısı yaptı.

FETÖ’CÜLERİN İDDİALARINA ATIF YAPTI

FETÖ’cüler, sosyal medyada ve yabancı basına verdikleri demeçte “Türkiye’de kadınlar çocuklarıyla birlikte hapse atılıyor. Cezaevinde namaz kılanların sayısı arttı” tarzı algı operasyonları yaparak, kendilerini “cici” göstermeye kalkışıyorlardı.

Adeta buna atıf yaparcasına açıklamalarına devam eden Arınç, “Yargı gereğini yapmalıdır. Nasıl yapacak? Bütün bu iddiaları en ciddi biçimde inceleyecek ve sonucu kamuoyuna açıklayacak. Lohusa kadınların bile tutuklandığı, çocukları ile beraber cezaevinde kaldığı bir Türkiye’de, kanser hastalığı ile boğuşurken bile tahliye edilmeyen insanların bulunduğu bir Türkiye’de tutuklamalar yapılacaksa bu ağır suçların sahipleri hakkında herhalde yapılacak. Bu yargının görevidir” dedi.

Independent’ın Türkçe edisyonuna konuşan ve Türk medyasının işini yapmadığını iddia eden Arınç, “Yargı görevini yapacak, siyaset görevini yapacak. Siyasetin içindeki insanlar kendi görev alanlarını iyi yapacaklar. Şeffaf olacaklar ve hesap verecekler. Hesap vermek hamasi nutuklar atarak olmaz” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın