Türk SİHA’larından rahatsız oldular

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yayın yapan ABD merkezli haber kanalı Alhurra News, Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği silahlı insansız hava araçlarından (SİHA) rahatsız oldu. Gazete, SİHA’ları tehdit olarak göstermeye çalıştı.
Türkiye’nin, son dönemde Polonya ve Ukrayna’ya Bayraktar TB2 SİHA satması, dünya medyasının gündemindeki yerini koruyor.
Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yayın yapan ABD merkezli, Arapça bir haber kanalı olan Alhurra News’te, “Türk SİHA’ları havza ülkelerini tehdit ediyor” başlıklı bir yazı yayımlandı.
“ABD, TÜRKİYE’YE EKİPMAN TRANSFERİNİ YASAKLAMALI”
SİHA’ların Akdeniz’e kıyısı olan ülkelere büyük tehdit olduğunun vurgulandığı haberde, “ABD Türkiye’yi uyarmalı. Ankara’nın SİHA endüstrisindeki genişlemesi tehlikeli. Washington’un bu uçaklar için Türkiye’ye teknoloji ve ekipman transferini yasaklamasını tavsiye ediyoruz” denildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın