ABD’li komutanın F-35 çıkışı ses getirdi!

ABD’in Siyasi-Askeri İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı emekli Tuğgeneral Mark Kimmitt, Türkiye’nin F-35’lerle ilgili yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve programdan çıkarılmasının kurallara aykırı olduğunu söyledi.

Antalya Diplomasi Forumu (ADF) için Türkiye’ye gelen Kimmitt, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

ABD’in Siyasi-Askeri İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı emekli Tuğgeneral Mark Kimmitt, ABD-Türkiye ilişkilerinde son dönemde S-400, F-35, ABD’nin SDG/PKK/YPG’ye desteği gibi birçok mesele nedeniyle gerilimin yaşandığına işaret ederek ancak Brüksel’de NATO Zirvesi sırasında bir araya gelen Erdoğan ile Biden’ın bu konular üzerinde birlikte çalışmaya istekli olduklarını duyurduklarını belirtti.

“TÜRKİYE’NİN PROGRAMDAN ÇIKARILMASI KURALLARA AYKIRI”

ABD’nin Rus S-400 hava savunma sistemi satın almasının ardından Türkiye’yi savaş uçaklarını tehlikeye atacağını savunarak F-35 programından çıkardığını hatırlatan Kimmitt, Türkiye’nin iki ülke arasında bir ihtilaf olmadığını defalarca dile getirdiğini, bu konuyu araştırmak için bir komisyon kurulmasını önerdiğini ayrıca F-35’lerle ilgili yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve programdan çıkarılmasının kurallara aykırı olduğunu söyledi.

Mark Kimmitt, Türkiye’nin ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde YPG/PKK’ya desteğine Türkiye’nin uzun süredir itiraz ettiğini, ABD’yle diğer terör örgütleriyle mücadele etmek için bir başka terör örgütünü kullanmanın anlamsız olduğunu ilettiğini de vurguladı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın