TÜED Yüreğir seçimlerine gölge düştü! Mevcut başkana yargı yolu açıldı!

Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi’nin genel kurulu 17 Temmuz Cumartesi günü gergin bir ortam yapıldı. Ancak Türkiye’de bir ilkin yaşandığı genel kurulda faaliyet ve denetim kurulu raporları ibra edilmeyince mevcut yönetim hakkında yargı yolu açıldı.
Alınan bilgilere göre 17 Temmuz Cumartesi günü Yüreğir Kültür merkezinde yapılan genel kurulda emekliye yakışmayacak çok çirkin anlar yaşandı. Emeklinin egemen olmadığı kongrede hileli oylar kol gezdi.
Hazirun ve görevli listelerin mevcut başkanın yakınlarından ve akrabalarından oluştuğunu ileri süren başkan adayları divana itirazda bulundular. Ancak divanın gereğini yapmadığı görüldü. Mevcut başkanın yakınlarının ve çalışanların görev aldığı genel kurulda, daha önceden dağıtılan oy pusulalarının emeklinin cebinden çıkartılıp mevcut başkanın oy pusulasını zorla emekliye verenlere suçüstü yapılınca kavga çıktı.
Birçok kişinin hastanelik olduğu iddia edildiği kongrede mevcut başkan Abdullah Çalık’ın kongre salonunda boş sandalyelere faaliyet ve denetim raporlarını okunduğunu gören başkan adaylarından Aziz Dağtekin divana itirazda bulundu.
Yapılan hareketin kanuna iç tüzüğe ve genel kurul ilanına ters düştüğünü dile getiren başkan adaylarından Gazeteci-yazar Aziz Dağtekin söz istedi. Divanın söz vermesi üzerine kürsüye çıkan başkan adaylarından Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin, “Sayın divan yaptığınız bu hareket genel kurula ve iç tüzüğümüze aykırıdır. Hiçbir emeklinin bulunmadığı salonda başkan adayı birçok aileye burs verdiğini, yardım paketleri dağıttığını, cenaze ve düğünlere katılarak fakir ailelere yardımda bulunduğunu iddia etmektedir. Bu hayali bir rapordur yalandan ve dolandan ibarettir. Emeklinin salona davet edilerek bu raporların yeniden emeklinin yüzüne okunmasını ve ibra için toplantı salt çoğunluğunun sağlanmasını talep ediyorum” deyince divan başkanı ve Genel Başkan Kazım Ergün, başkan adayı Aziz Dağtekin’in bu eleştirisini doğru bularak faaliyet ve denetim raporlarının sonradan okunmasını onayladı.
Bu arada oy hırsızlığının yapıldığını oy kullanmaya gelen üyelere baskı yapıldığını, diğer adaylarının sahte aday olduğunu ileri süren mevcut başkanın görevli kartı verdiği şahıslar delegasyonu yoğun baskı altında tuttukları gözlemlendi. Bu durumun divana bildirilmesine rağmen divan tutanak tutmaktan imtina etti.
Daha sonra bütün başkan adaylarını toplayan divan, oy atma saatinin sona ereceği saati belirlediler. Oy atma işleminin saat 16.00’dan sonra sona erince oy sayımı yapılmadan önce başkan adaylarından Aziz Dağtekin, itiraz ettiği faaliyet ve denetim raporlarının yeniden okunarak ibra edilip edilmeyeceği konusunun oylamaya açılmasını talep etti.
Bu arada başkan adaylarından Mustafa Kocatürk, divana çıkarak faaliyet ve denetleme raporlarının yeniden delegasyona okunmasını istedi. Raporların okunmasından sonra söz isteyen başkan adaylarından gazeteci yazar Aziz Dağtekin raporlara ilişkin söz istedi. Aziz Dağtekin’in salona hitaben yaptığı konuşmada, faaliyet ve denetim raporlarında emekli adına hiçbir faaliyetin yapılmadığını anlatılanların hayalden öteye gitmediğini belirterek, ”Sevgili divan, sevgili delegasyon az önce bir faaliyet ve denetim raporu okundu. Bu raporlar hal ürünü raporlardır. Soruyorum sizlere emekliye yardım yapıldığı iddia ediliyor. Hanginize bu yardımlar yapıldı. Pirinç şeker, nohut fasulye, burs verilmiş bunlar kimlere yapıldı açıklansın. Ayrıca içinizden olanlar vardır. İmamoğlu’nun Danacılar Köyünde bir kadının haberi olmadan üye yapılıyor, haberi olmadan odun kömür üzerinden borçlandırılıyor. Yine haberi olmadan üye yapılan kadının yakınları baskı yapınca odun kömürden kesilen hem parası ödeniyor hem de üyeliği sonlandırılıyor. Bu nasıl bir faaliyet bu nasıl denetim. 3500 TL. masraf edilen ve derneğin 60.000TL tutarında borçlandırıldığı bir asansör olayı var. Sizin hakkınız yeniliyor. Emekliye hiçbir hizmet verilmiyor. Bu anlatılanların hepsi yalandır. Sizlere sesleniyorum mutlaka maaşınızdaki kesintileri kontrol edin. Odun kömür üzerinden maaşınız kesintiye uğramış olabilir.
Dolayısıyla bu faaliyet ve denetleme raporlarını ibra etmemenizi, adı yolsuzluk ve şaibelerle anılan bu şubeye yargı yolunun açılmasını sizlerden talep ediyorum” dedi.
Alkışlarla kırılan salonda faaliyet ve denetleme raporu oylama sonuldu. Raporlar oy birliğiyle ibra edilmedi. Bu oylamadan sonra divan başkanı Kazım Ergün yaptığı konuşmada,” Bu olay yargıda biter” dedi.
Daha sonra divan üyesi Ömer Kurnaz’ın tahmini bütçeyi okumasında sonra divan başkanı tahmini bütçeyi oylamaya sundu. Delege tahmini bütçeyi de ibra etmeyince, başkan adaylarından gazeteci-yazar Aziz Dağtekin divandan yeniden söz istedi.
Gazeteci-yazar Aziz Dağtekin’in söz istemesi üzerine yeniden söz verildi. Aziz Dağtekin’in yaptığı kısa konuşma üzerine ikna olan delegasyon kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olan derneğin tahmini bütçesini divan başkanı Kazım Ergün yeniden oylamaya sundu. Bunun üzerine tahmini bütçe oylamadan evet oyu alarak geçti.
Daha sonra oy sayımına geçildi. Oy sayımında açılan sandıklardan kaç oy çıktığı, hazirun ile yaka kartı ve zarfların karşılaştırılmaması üzerinde salondan çok gergin anlar yaşandı. Salondaki çöp kutusunda çok sayıda emekli derneği üyelerine ait üyelik kartının bulunmasını divana sunan başkan adaylarından Serpil Çerçioğlu yaptığı konuşmada, “Burada büyük bir hak gaspı yaşadım. Genel başkan ve yönetimini çok sevmiş ve güvenmiştim. Burada bizim hakkımızı yediler zehir zıkkım ediyorum.” dedi.
Uzun süren uğraşlar sonucu seçimi iptal etmeyen divan başkanı Kazım Ergün sonuçları açıkladıktan sonra polis nezaretinden salondan ayrıldı.
Bu olaylardan sonra gözler TÜED Ankara Genel merkezi ile Dernekler Masası müdürlüğüne çevrildi. Hukuki sürecin bayramdan sonra başlaması için hangi adımların nasıl atacağı konusu merakla bekleniyor.

Content retrieved from: https://netinternethaber.com/.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın