Türk düşmanlarını barındıran Yunanistan, yangına karşı tek başına kaldı!

Adayı kaplayan alevler, bir cep telefonu kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Atina yönetimi, yangına müdahale edilmediği gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi oldu.
Yunanistan’ın en büyük ikinci adası Eğriboz’da endişe verici görüntüler kayda geçti. Orman yangınlarının devam ettiği ülke genelinde Yunan halkı, feribotlarla ve teknelerle bulundukları bölgelerden tahliye edildi.
ALEVLER ADAYI KAPLADI
Adeta cehennemin yaşandığı Eğriboz adasını saran alevler ve gökyüzünü kaplayan duman kameraya yansıdı.  Adanın kuzeyindeki İstiaia’nın Belediye Başkanı Giannis Kotzias’ın Yunan basınına yaptığı açıklama sırasında kullandığı ifadeler, bölgede yaşananların özeti niteliğindeydi.
BELEDİYE BAŞKANI İSYAN ETTİ: KİMSE YOK, SONUMUZ YAKIN
“Sonumuz yakın” diyen Kotzias, “Artık çok geç. Alan yok oldu. Yanmamıza izin verdiler. Tek başımıza kaldık. Uçak, helikopter, itfaiyeci yok.” şeklinde konuştu.
Kotzias, sadece kendilerinin ve gönüllülerin mücadele ettiğini belirterek, “Devletin yaptığı ayıp. Tek yaptığı tahliye mesajları göndermek.” dedi.
TLAR, UÇAK VE HELİKOPTERLER İÇİN ELVERİŞLİ DEĞİL”
Eğriboz’un kuzeyindeki ana liman olan Aidipsos sakinlerinden, korların evlerine girmesini önlemek için pencereleri, kapıları ve bacaları kapatmaları istendi.  Sivil Koruma Şefi Nikos Hardalias, Eğriboz’daki şartların su atan uçakların ve helikopterlerin uçması için elverişli olmadığını söyledi.
“PİLOTLAR TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYA”
Hardalias; pilotların yoğun dumandan kaynaklanan düşük görüş ve yangından gelen rüzgar akımları nedeniyle “büyük tehlike” ile karşı karşıya kaldığını ifade etti. Yunanistan’ın filosunda yangınlara müdahale için toplam 38 uçak bulunduğu belirtiliyor.
MİÇOTAKİS: ÜZGÜNÜZ
Dün başkent Atina’da itfaiye karargahını ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, gönüllü bir itfaiyecinin ölümü nedeniyle “derin üzüntüsünü” dile getirdi.
Miçotakis, daha sonra uçakların alevlere müdahale etmek için kullandığı havalimanını ziyaretinde pilotlara teşekkür etti, orman yangınlarından etkilenenlere yardım sağlanmasının birinci önceliği olacağını kaydetti.
“ÇEVREMİZİ ESKİ HALİNE GETİRECEĞİZ”
Yunan başbakan ayrıca tüm yanan alanların yeniden ağaçlandırılacağının sözünü verdi. “Bu kabus gibi yaz geride kaldığında, mümkün olan en kısa sürede hasarı onarmaya ve çevremizi tekrar eski haline getirmeye odaklanacağız.” diye ekledi.
Yunan ve Avrupalı yetkililer, İtalya, Balkanlar, Yunanistan ve Türkiye’de etkili olan yangınlar nedeniyle iklim değişikliğine işaret ediyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın