Taliban’dan son dakika Türkiye açıklaması: Türkiye bizim için kardeş ülkedir

Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen, A Haber canlı yayına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye ile Afganistan arasındaki bağların devam etmesini istediklerini belirten Shaheen, “Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Herhangi bir parasal yardım ya da işbirliği için Türkiye ile yakın olmak isteriz” dedi.

“DÜZENE UYUM SAĞLAYACAĞIZ”

Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bizim mesajımız dünyaya şudur; Afganistan’da bir hükümet kurulacak ve bu hükümet dünyadaki düzene uyum sağlayacak. Bölgesel olarak da herkesle uyum içinde olacağız. Pakistan, Afganistan ve çevremizdeki için temel hakları tanıyarak yönetim kurmak istiyoruz. Herkesin içi rahat olsun. Kimse için tehdit oluşturmuyoruz.”

“KARDEŞ TÜRKİYE İLE YAKIN İLİŞKİLER KURMAK İSTERİZ”

Türkiye ile Afganistan arasındaki bağların devam etmesini istediklerini belirten Shaheen, “Türkiye bizim için kardeş ülkedir, İslami bir ülkedir. Burada kardeş ülkenin bizimle olması çok güzel. Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Herhangi bir parasal yardım ya da işbirliği için Türkiye ile yakın olmak isteriz” dedi.

ÇOCUK KAÇIRMA İDDİALARINA YALANLAMA

Taliban Sözcüsü çocuk kaçırma iddialarını yalanladı. Shaheen, “Bu haberler doğru değildir. Propaganda için kullanılan haberlere itibar edilmemeli. Böyle bir şey olmamıştır ve yaratılan haberlerdir. Bunlar Kabil’in önceki uluslararası ulusal bilgi merkezinden yapılan haberlerdir. birçok kez söylendi ve bunlar insanı zehirleyecek şeylerdir. İnanmayın” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: A HABER

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın