iPad Air’larda OLED değil, LCD ekran kullanılacak iddiası!

Ünlü ve güvenilir bir Apple analisti, yeni iPad’lerde kullanılacak ekranlara dair iddiaları yalanladı. iPad Air’ın 2022 versiyonunda OLED ekran kullanılması beklenirken bu analiste göre yine LCD bir ekran kullanılacak.

Daha önce yayınlanan birçok rapor, Apple’ın seneye OLED ekranlı bir iPad Air çıkaracağından bahsediyordu. Ancak yeni bir iddiaya göre bu raporlar doğru olmayabilir.
İddiaları daha önce birçok kez doğru çıkan Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2022 yılında çıkaracağı iPad’lerde de LCD teknolojisinden şaşmayacağını iddia etti. İddiaya göre şirketin bu kararı almasının arkasındaki neden, OLED ekranların Apple performans – maliyet dengesine uymuyor olması.

Apple, Mini-LED teknolojisini ilk kez bu yılın başlarında piyasaya sunulan 12,9 inç’lik iPad Pro’larda kullanmıştı. Bu tip ekranların sıradaki 14 ve 16 inç’lik MacBook Pro’lara da gelmesi bekleniyor. 2022’de çıkacak 11 inç’lik iPad Pro’larda da önceki iddialarda söylendiği gibi Mini-LED ekran bulunacak.

Kuo’ya göre Apple, şu anda özellikle tablet cihazlarda kullanılabilecek ekranlara yönelik çalışma ve araştırmalarına devam ediyor. Şirketin 5 yıllık planlarında bulunan en dikkat çekici çalışmalardan biri ise katlanabilir cihazlar. Analist, bu tarz bir cihazın çıkmasına 3 yıl daha olduğunu iddia ediyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın