ABD’deki Ermeni lobisi çıldırdı! Türkiye’ye F-16 verilmesin kampanyası başlattılar

ABD’de faaliyet gösteren bazı Ermenistan yanlısı STK’lar, Türkiye’nin ABD’den 40 adet F-16 ve 80 adet de modernizasyon kiti talebini engellemek için kampanya başlattı.

Türkiye’nin, ABD’li savunma şirketi Lockheed Martin tarafından üretilen F-16 savaş uçaklarından 40 adet, yaklaşık 80 adet de modernizasyon kiti almak için ABD’ye başvurması üzerine, Ermenistan, bir dizi engellemelerde bulunmak amacıyla çalışmalar başlattı.

ABD’deki bazı STK’lar, Türkiye’nin talepleri karşısında lobi faaliyetlerinde bulunarak, bu isteklerin karşılıksız kalması için uğraşıyor. ‘Hellenic Leaders’, ‘In Defense of Christians’ (IDC), ‘American Friends of Kurdistan’, ‘Middle East Forum’ ve ‘Armenian National Committee of America’ (ANCA) adlı sivil toplum kuruluşları (STK), Türkiye’nin talebine tepki göstererek, sosyal medyada paylaşımlarda bulundu.

“F-16 ALIMLARINI ENGELLEMEK İÇİN KAMPANYA BAŞLATTILAR

ANCA’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Amerikan sivil toplum gruplarından oluşan bir koalisyon, Türkiye’nin niyet ettiği 40 adet Lockheed Martin F-16 savaş uçağı alımını engellemek için bir kampanya başlattı” ifadelerine yer verildi. Paylaşımda, ‘#NoJetsForTurkey’ (Türkiye’ye jet yok) etkiketi kullanıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın