Merkel’i mest eden eser bakın kime ait!

8-10 yıl önce yapımını tamamladığı Ortaköy temalı eserinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koleksiyonu olduğunu dile getiren Ressam Selahattin Kara, hediyeden dolayı “Gururluyum, mutluyum” dedi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde dikkat çeken bir ayrıntı kadraja yansıdı.  1 saat süren görüşmenin ardından yemeğe geçen iki lider, masanın başında duran Selahattin Kara’ya ait eseri inceledi.

Eser hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bilgiler alan Merkel, çok beğendiğini dile getirdi.  Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, koleksiyonunda bulunan bu eseri, Merkel’e hediye etti.  Empresyonist teknikle tuval üzerinde yağlı boya ile yapılmış eserin sahibi Selahattin Kara, Ensonhaber’e özel açıklamalarda bulunarak, duygularını anlattı.

Resmin hikayesini “Ortaköy kendisi bir tarih ve hikayedir… Onu resmetmek de her sanatçının yapmak istediği bir şeydir.” diyerek anlatan Kara, “Sayın Cumhurbaşkanımız kendi koleksiyonunda bulunan bu resmi, Almanya Şansölyesine hediye etmiş, görüntülerde eserin üzerinde fikir alışverişinde bulundukları görülüyor.” şeklinde konuştu.

Kara, “22 sene Ortaköy’deki atölyemde çalıştım ve Ortaköy’ün birçok resmini yaptım. Bu resim de, o çalışmalarımdan bir tanesi. Güzel, küçük ölçekli bir eser.” ifadelerini kullandı.

Takdir edilmekten dolayı gururlandığını dile getiren Kara, “Bir sanatçı bütün sanat hayatı boyunca çalışmalarının bir takdirle sonuçlanmasını ister. Bu görüntü de o anlardan biri. Bunca zaman verdiğim emeklerin karşılığı olarak takdir ediliyorum. İnsan bu gelişmeleri gördüğünde gururlanıyor. Her sanatçı bu gibi benzer gelişmeleri yaşamak ister. Bu tür gelişmelerden enerji toplar, yeni eserler üretmek için motivasyon elde eder. Bu durumdan dolayı Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür ederim. Sayın Merkel’e de hayırlı olsun. Umarım güzel bir köşeye koyup, eserimizi izler. Gururluyum, mutluyum, sonuca katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kara, daha önce de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e de Kız Kulesi’nin olduğu bir tablosunun hediye edildiğini hatırlattı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek yerel seçimin ardından ilk yatırımcılar toplantısını ABD’de yaptı

ABD’li yatırımcılara seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de Haziran 2028’e kadar seçim olmayacağını, …

Bir yanıt yazın