Bunalımdan kurtulmanın püf noktaları!

Müslüman için dünya, sıkıntı yeridir. Rahat etme yeri, âhirettir. Hem dünyada hem âhirette rahatlık olmaz. Onun için, sıkıntıları isyan etmeden atlatabilmelidir. Bütün mesele, bu dünyada yolcu olduğumuzu unutmamaktır. Ölümü unutmak, tevbe istigfar etmemek, felakettir.

Müslümanın bir hedefi olmalı. Gayesiz yaşayan, bunalıma düşer. İslamiyet’e inanan, İslamiyet’in emir ve yasaklarına uyan ve büyük zatların kitaplarını okuyup, onlara göre yaşamaya çalışan bir kimse, bunalıma düşmez. Çünkü İslamiyet’te her sıkıntının çaresi vardır. Yani İslamiyet’te çaresizlik yoktur. Dolayısıyla bunalım da olmaz.

Muhammed Ma’sûm hazretleri, Mektûbât kitabında buyuruyor ki:
“Belaları, sıkıntıları gidermek, defetmek için, istiğfar okumak çok faydalıdır ve tecrübe edilmiştir. Bunu hadis-i şerifler de bildirmektedir.”

Hak bilgisi ile bezenmiş bir gönül diğerine aynadır. Baktığında iki gönül birbirini görür… “Gönül Pınarı”, içimizdeki gizli güzellikleri ortaya çıkaran bir kaynak; edep, haya, tevazu ve incelikle örülü bir manevi iklim…Dua, aşk ve ibâdet. Hayatın, varoluşun özüne bir köprü, “Gönül Pınarı”.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Cihat Yaycı: 15 Temmuz çok net FETÖ darbesidir

15 Temmuz’daki kanlı darbe girişimine ilişkin açıklamalar yapan Cihat Yaycı, 15 Temmuz’a tiyatro diyenlerin FETÖ …

Bir yanıt yazın