Gidici 10 hadsize CHP, “gitmesin” diye çıkış yaptı!

Osman Kavala’nın tahliyesi için bildiri yayınlayan büyükelçilere yönelik yaptırım kararlarına CHP’den Ünal Çevikgöz karşı çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Osman Kavala’nın tahliyesi için bildiri yayınlayan ABD öncülüğündeki 10 ülkenin büyükelçisi tartışmaları beraberinde getirmişti.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçiliklerinin bulunduğu listede yayınlanan bildiriye karşı, Türkiye’deki bürokrasiden çok sert yanıt gelerek, Ankara’daki büyükelçiler kısa sürede, Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.

Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu ne terbiyesizliktir, Kavala dediğin Soros’un Türkiye şubesi. Dışişleri Bakanı’na, bu 10 tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz dedim” açıklamalarında bulundu.

Büyükelçilerin kararları hızlıca alınmaya devam ederken, CHP’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve milletvekilliği yapan Ünal Çevikgöz’den tepki geldi.

Sosyal medya hesabından büyükelçilere yönelik alınacak kararlara karşı çıktığını belirten Çevikgöz, “Ülkemizde görev yapan 10 Büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesi Türkiye’nin uluslararası alandaki yalnızlığını telafisi olmayan bir boyuta taşıyacaktır. Dışişleri Bakanının bu hatadan dönülmesi için gereğini yapacağını umuyorum. Aksi takdirde görevden affını istemesi gerekir” notunu düştü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın