Mehmetçikten nokta operasyon! Avaşin’de 4 terörist teslim oldu

Mehmetçiğin Irak’ın kuzeyindeki Avaşin’de, 1917 rakımlı tepeye düzenlediği nokta operasyonda mağarada saklanan 4 PKK’lının silahlarını bırakarak teslim olduğu anlar görüntülendi.

Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başlatılan Pençe serisi operasyonlarından Pençe Yıldırım Harekatı planlandığı şekilde devam ediyor.  Avaşin bölgesinde teröristlerin saklandıkları mağaralara tek tek giren Mehmetçik, sahadan alınan istihbarat, insansız hava araçlarının tespiti ve yakalanan teröristlerin ifadelerine göre nokta operasyonlar yapıyor.

Bu kapsamda Avaşin’deki 1917 rakımlı tepede bulunan bir mağaranın teröristlerce silah deposu olarak kullanıldığının belirlenmesi üzerine Mehmetçik söz konusu bölgeye nokta operasyonu düzenledi.  Kayalık ve zorlu bir bölgede bulunan mağaranın yakınına helikopterlerle inen komandolar, çok kısa sürede çevreyi kontrol altına aldı.

4 TERÖRİST, SİLAH BIRAKARAK TESLİM OLDU

Kendi güvenliklerini de sağlayan Mehmetçik, mağaradaki teröristlere “teslim ol” çağrısında bulundu.  Kaçacak yerleri kalmadığını anlayan teröristler, silahlarını bırakarak teslim oldu.  O anların anbean kameraya yansıdığı görüntüde Mehmetçiğin, “Teslim oluyorlar, kaldır ellerini, dur bekle. Ellerini kaldırarak gel.” dediği duyuldu.

ASKER SU VERDİ

Teröristler, gerekli güvenlik önlemleri sağlanarak komandolar tarafından teslim alındı.  Aralarında kadınların da bulunduğu teröristlere Mehmetçik tarafından su verilirken, mağaradaki aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.  Küçük bir boşluktan girilen mağarada birçok bölüm dikkati çekti.

Odalara bölünmüş mağarada, teröristlere ait 2 doçka ile silaha ait sehpa, 7’si kalaşnikof, biri M-16 ve biri de keskin nişancı olmak üzere 12 tüfek, 2 biksi makineli tüfek, 2 roketatar ve bunlara ait çok sayıda mühimmat ile bir kutu el bombası, telsizler, 2 oksijen tüpü ile tıbbi malzeme bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek: Mali kaynaklar daha verimli alanlara yönlendirilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen etkinlikte Türkiye’de yerel …

Bir yanıt yazın