HDP: Devlet, kilise ve sinagog çalışanlarına neden maaş ödemiyor?

HDP, imamlar dışındaki dini görevlilerin masraflarının da devlet tarafından karşılaması için Meclis’e soru önergesi verdi.

Konuyla ilgili HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, “Camilerdeki imamların maaşları devlet tarafından karşılanırken diğer dinlere ait görevlilerin maaşları neden karşılanmıyor?” yönünde bir soruyu Meclis gündemine taşıdı.

HDP’li Çelik soru önergesinde, Lozan Anlaşması’na göre Türkiye’deki diğer dinlere ait ibadethanelerin camilerle eşit statüye sahip olduğunu anımsatarak şunları söyledi:

“Türkiye’de camilerin yanı sıra kilise, manastır ve sinagoglar da ibadet statüsünde yer almaktadır. Camilerdeki din görevlilerinin maaşları ve ibadethanelerin masrafları devlet tarafından karşılanırken diğer cemaatlere ait ibadethanelerin masrafları karşılanmamaktadır. Bu bağlamda; kilise ve sinagoglardaki din görevlilerinin maaşları neden devlet tarafından ödenmemektedir?

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın