Konya’da halkı sokağa döken 5,1 büyüklüğünde deprem!

AFAD, merkez üssü Konya’nın Meram ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde bir depremin yaşandığını duyurdu. Can ve mal kaybı yaşanmazken, birçok insan sokağa döküldü.

Konya, 5,1 şiddetindeki depremle sarsıldı.  AFAD, Konya’nın Meram ilçesinde saat 20.43’te 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.  Merkez üssü Meram olan depremin derinliği ise 10,61 kilometre olarak kaydedildi.

Deprem çevre illerden de hissedildi.  Depremin ardından çok sayıda insan, şiddetli sarsıntının yeniden yaşanmasına karşın sokağa çıktı.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Konya’nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gerekli incelemeler için İl Müdürlüğü ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun.” dedi.

Konya Valiliği’nden yapılan açıklama, depremle ilgili şu ifadeler kullanıldı:  “Meram ilçesi ve çevresinde depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İlimiz Meram ilçesinde saat 20.43 sıralarında 5.1 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. An itibariyle herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilerek kamuoyu bilgilendirilecektir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın