Diyanet’ten cemaatle namazda safları sıklaştırın genelgesi!

Diyanet İşleri Başkanlığı, yayınladığı genelgeyle camilerde koronavirüs önlemleri kapsamında cemaatin mesafeli saf tutma kuralını kaldırdı.

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmesinin ardından birçok alanda sosyal mesafe kuralları getirildi.  Kalabalık sosyal alanlar için bulaşı önlemeye yönelik bu kurallar camilerde de uygulandı.  Bu kapsamda 2 yıla yakın bir süredir camilerde vakit namazlarda saf tutan cemaat mesafe kuralları çerçevesinde namazını kılıyordu.

Uzun süredir uygulanan bu kural Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından illere Ali Erbaş imzasıyla gönderilen bir genelge ile sonlandırıldı.  Genelgede şu ifadelere yer verildi: “Koronavirüs salgını kapsamında vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla 13 Mart 2020 tarihinden itibaren cami ve mescitlerde gerekli tedbirler alınmış, gerek din görevlileri gerekse vatandaşlarımız tarafından konuya gereken hassasiyet gösterilmiş, ilgili kurumlarca cami ve mescitlerde salgın kaynaklı problem yaşanmamıştır.

Kış şartları sebebiyle açık alanlarda namaz kılma imkanı kalmaması, ülke genelinde 18 yaş ve üstü nüfusun büyük oranda aşılanması ve toplumumuzda salgın tedbirlerine riayet konusunda alışkanlık kazanmış olması göz önünde bulundurularak yeni düzenlemenin yapılması gerekli bulunmuştur.

Bu itibarla temizlik ve maske kurallarına uymak kaydıyla cami ve mescitlerde cemaatle kılınan farz namazların normal saf düzenine göre eda edilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz ederim.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın