Nasıl yapabiliyor muyuz? Yerli otomobil yapılamaz diyen CHP’li TOGG’a bindi

Otomobil yapmanın köprü yapmaya benzemeyeceğini savunarak Türkiye’nin yerli otomobil yapamayacağını savunan Tahsin Tarhan, bugün yerli otomobilin direksiyonunda bilgi aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Otomobili Girişim Grubu’nu (TOGG) ziyaret etti.

Bakan Varank’a gerçekleştirdiği ziyarette TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu başkan ve üyeleri eşlik etti.

Bakan Varank ve milletvekilleri, TOGG’un Bilişim Vadisi’ndeki Kullanıcı Deneyim Merkezi’nde Türkiye’nin otomobilini yakından inceledi.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Bakan Varank, 2022 yılının sonunda TOGG’un seri üretim bandından inmiş olacağını aktardı.

CEO KARAKAŞ BİLGİ VERDİ

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, Bakan Varank ve komisyon üyelerine Ar-Ge çalışmaları hakkında TOGG’un Gemlik’teki fabrikasının maketi önünde bir sunum yaptı.

TOGG CEO’su Karakaş, Gemlik’teki fabrikanın 1,2 milyon metrekare alanda kurulduğunu belirterek, “Akıllı cihazlarla ilgili teknoloji ile ilgili merkezlere yakın. Bursa’ya yakın Kocaeli’ne yakın.” dedi.

YERLİ OTOMOBİL YAPAMAZSINIZ DİYEN CHP’Lİ DİREKSİYONDA

Bakan Varank ve beraberindekiler, TOGG’un C segment SUV’unu inceledi.

Ayrıca Bakan Varank’a CHP’li Tahsin Tarhan, MHP’li Abdurrahman Başkan, İYİ Partili Ayhan Altıntaş ve bakan yardımcıları Çetin Ali Dönmez ile Mehmet Fatih Kacır eşlik etti.

Bakan Varank’ın davetiyle komisyonun CHP’li üyesi Tahsin Tarhan, TOGG’un direksiyonuna geçti.

TOGG CEO’su Karakaş, Tarhan’ın yanına oturarak otomobilin teknik özelliklerini anlattı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın