Başkan Erdoğan, Putin ile görüştü! Putin Türk SİHA’larından rahatsızmış!…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonda görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın kullandığı Bayraktar SİHA’larıyla ilgili rahatsızlığını dile getirdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.  Erdoğan ile Putin görüşmesinde, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek hususlar ele alındı.  Görüşmede, Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan gelişmeler ile Suriye, Libya ve Ukrayna başta olmak üzere bölgesel konular da değerlendirildi.

Bölgesel konuların yanı sıra Ukrayna tarafından satın alınan Bayraktar SİHA’ları da gündeme geldi.  Putin, Ukrayna’yı ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı güçlere karşı “Bayraktar silahlı insansız hava araçlarının kullanılması” gibi “provokatif” askeri eylemlere girişmekle suçladı.

Öte yandan Ukrayna, Ekim ayında Türkiye’den satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA’larını ilk kez ülkenin doğusundaki ayrılıkçılara karşı kullandığını resmen açıklamış, bu açıklama Rusya’da rahatsızlık yaratmıştı.

YORUM

Sayın Putin, Başkan Erdoğan’ın dünya 5’ten büyüktür sözünü sanırım hala anlayamadınız. Duydum ki; Türk SİHA’larından rahatsız oluyormuşsunuz!

Peki biz size ne diyelim? Bunca yaşanmış rahatsızlığımızı kime anlatalım?

Biz sizin S-400’nüzün yüzünden dünyayı karşımıza aldık. Sizin burnumuzun dibi Suriye’ye yerleşmenizden dolayı binlerce masum insan yok edildi. Türkiye’ye 5 milyon mülteci göç etmek zorunda kaldı. Sizin ikiyüzlülüğünüzün yüzünden ekonomimiz alt üst oldu. Sözünüze sadık kalmadığınız gibi Suriye’yi cehenneme çevirdiniz. Terör Örgütü PKK’ya Moskova’da büro açtınız. Daha hangilerini sayalım. Biz çok rahatsız olduk. Kusura bakmayın Putin! Biraz da siz rahatsız olun. Siz de can ve mal kaybı yaşayın ki can ve mal acısı neymiş tadasınız.

Unutmayın körle yatan şaşı kalkarmış. Siz de yaptıklarınızı çekiyorsunuz.  Üzgünüz! yapacak bir şeyimiz yok…

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın