Yalçın: Yamalı muhalefetle büyük sermayedarlar Türkiye’de spekülasyonların teşvikçisi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, ‘devasız politikacı’ dediği Ali Babacan ve muhalefet ile TÜSİAD hakkında açıklama yaptı. Yalçın, “Dolara koşan para babaları, Türk ekonomisinin verdiği varlık mücadelesinde elini taşın altına koymak yerine yine bozguncuların ve vesayet odaklarının safında yer aldı.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın, Babacan’ın MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ve MHP’nin Türk Milleti’ndeki itibarını hazmedemediğini söylerken TÜSİAD’dan ise, ‘milletin sırtından kazandıklarının derdine düşen patronlar kulübü’ olarak bahsetti.

Ayrıca Yalçın, ‘devasız politikacı’ dediği Ali Babacan’ın formülüne karşı,  ‘Türk siyasi hayatının insicamını bozmaya dönük küresel denklem formülü’ ile cevap verdi; “SİYASET + Kılıçdaroğlu + Babacan + Davutoğlu + Akşener + Karamollaoğlu + HDP Eş Başkanları = Kriz ve Kaos.”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın’ın açıklaması ise şöyle;

DEVASIZ POLİTİKACI ALİ BABACAN…

“Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin millet nezdindeki yüksek itibarını ve MHP’nin siyasete güven aşılayan işlevini hazmedemeyen devasız politikacı Ali Babacan, çıkardığı yeli ipe dizercesine bir formül uydurmuş.

Biz de Babacan’ın üfürükten formülüne kuvvetli MHP rüzgârıyla mukabele edelim. Türk siyasi hayatının insicamını bozmaya dönük küresel denklem şudur: SİYASET + Kılıçdaroğlu + Babacan + Davutoğlu + Akşener + Karamollaoğlu + HDP Eş Başkanları = Kriz ve Kaos.

Küresel denklemi bir de milletin siyasete bakış mantığı ve matematiğiyle yazıp çözüm formülünü verelim: SİYASET – Kılıçdaroğlu – Babacan – Davutoğlu – Akşener – Karamollaoğlu – HDP Eş Başkanları = İstikrar ve Huzur.

Türkiye’nin küresel aktörlerce hem iç hem de dış tehdit ve badirelere sürüklenmeye çalışıldığı dönemlerde milletin çıkarlarını korumak dururken milletin sırtından kazandıklarının derdine düşen patronlar kulübü TÜSİAD hakkında da bir çift kelam edelim.

BOZGUNCULARIN VE VESAYET ODAKLARININ SAFINDA YER ALDI

Gelecekteki dolar borçlarını şimdiden kurtarmak için pervanelerin ışığa koştuğu gibi dolara koşan para babaları, Türk ekonomisinin verdiği varlık mücadelesinde elini taşın altına koymak yerine yine bozguncuların ve vesayet odaklarının safında yer aldı.

Küresel piyasalardaki krizlerin etkisiyle içeride ekonomik problemler ortaya çıktığında dolara saldırmak, kendi ayağına kurşun sıkmaktan farksız… Böylesi anlarda dolara koşmak; başa döndüren, dairesel bir kısır döngü…

KRİZLERİN TAHRİKÇİSİ VE SPEKÜLASYONLARIN TEŞVİKÇİSİ ROLLERİNİ OYNUYORLAR

Sermayedarların, para babalarının, piyasa aktörlerinin panik içinde dolara yönelmesinin; doların oynaklığını tetikleyen unsurların başında geldiğini artık sokaktaki vatandaş da biliyor. Patronlar kendi konumlarına güvenmiyor ki siyasete güvensin.

Malum patronlar kulübüyle –mikro muhalif Babacan dâhil- zillet ittifakının bütün ayaklarının örtüşen izleri gösteriyor ki yamalı muhalefetle büyük sermayedarlar Türkiye’de spekülasyonların teşvikçisi, krizlerin tahrikçisi rollerini eşgüdümlü olarak oynuyorlar.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın