CHP’nin helalleşme çağrısına HDP’den yeşil ışık: Aday çıkarmayız

Kongre ve Meclis toplantılarında PKK marşları ve “Apo’nun fedaileri” sloganlarıyla mesaj veren HDP, Millet İttifakı’nın belirledikleri kriterlere uyması durumunda aday çıkarmayacağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamayla, partilerinin geçmişte yaptığı yanlışlardan dolayı ‘helalleşme’ yolculuğuna çıkacağını duyurdu.

Bugün ittifak ortakları CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen ve yaptığı ‘helalleşme’ çıkışını Halk TV canlı yayınında değerlendiren HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, yüzleşmeye hazır olduklarını vurguladı.

“BARIŞA GİDEN YOLDA YÜZLEŞMEYE HAZIRIZ”

Kendilerine düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu ifade eden Sancar, “Söyleyin tartışalım. ‘Toplumsal barışa giden yolda, HDP daha kurucu yol oynar’ gibi bir öneri gelsin, oturup konuşalım. Sorumluluklarımızı yerine getirmeyi söylediğimizde samimiyiz. Kendi sorumluluklarımızla da yüzleşmemiz ve bunlarla da politikamızı değerlendirmemiz gerekiyorsa halkımızla tartışırız.” diye konuştu.

CHP liderinin, topluma güven vermek için böyle bir çıkış yaptığını belirten Sancar, “Kılıçdaroğlu doğru yapmıştır” dedi.

ORTAK ADAY AÇIKLAMASI: KRİTERLERİMİZE UYULURSA…

2019 yerel seçimlerinde yaptıkları ittifakın 2023’te devam edip etmeyeceğine ilişkin de konuşan Sancar, Millet İttifakı’nın belirledikleri kriterlere uyması durumunda aday çıkarmayacaklarını ifade etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın