Türkiye’yi Kafkaslara bağlayan Pirinkayalar Tüneli açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katıldığı Pirinkayalar Tüneli’nin açılışı yapıldı.  Türkiye, bir yeni eserine daha kavuştu…

Erzurum’un Uzundere ilçesinde yer alan ve bu kenti Artvin’e bağlayıp Gürcistan üzerinden Kafkaslar’a kadar uzanan Erzurum-Artvin kara yolundaki Pirinkayalar Geçidi’nde yapılan 2 bin 246 metre uzunluğundaki tünelin yapımı tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Karayolları Genel Müdürlüğü ve Uzundere Kaymakamlığının desteğiyle yapılan tünel, gidiş geliş olmak üzere tek tüp olarak inşa edildi.  İnşa edilen tünel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katıldığı törenle hizmete açıldı.  Özellikle kışın keskin ve dik virajları yüzünden ağır tonajlı araç sürücülerinin korkulu rüyası olan yolda, tünelin hizmete açılmasıyla hem güvenli bir ulaşım sağlanacak hem de yakıt ve zamandan tasarruf elde edilecek.

TÜRKİYE’Yİ KAFKASLAR’A BAĞLIYOR

Sürücülere rahat nefes aldıracak tünel, ulaşımda sağladığı kolaylıkla Doğu Anadolu’yu Erzurum-Artvin güzergahından Doğu Karadeniz’e, Türkiye’yi de Gürcistan üzerinden Kafkaslar’a bağlıyor.

TURİZME DE KATKIDA BULUNACAK

Doğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye’nin ticaretine katkı sunacak tünel, aynı zamanda doğa harikalarının bulunduğu Erzurum’daki Tortum ve Uzundere ilçelerinin turizmine katkı sunacak.  Söz konusu yoldaki kazaların ciddi oranda önüne geçecek olan tünel, sürücülere konforlu ulaşım imkanı sağlayacak.

“YILDA 18 MİLYON TASARRUF SAĞLANACAK”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan törende açıklamalarda bulundu.  Projenin önemine değinin Erdoğan, yılda 18 milyon tasarruf sağlanacak projeyi şu sözlerle anlattı:  “Bu proje Erzurum-Artvin arasındaki insan ve ürün trafiğinin hızlı, güvenli ve kesintisiz sürmesini temin edecektir. Vatandaşlarımız buzlanma, taş düşmesi gibi tehlikelerden uzak şekilde bu tünelle gidecekleri yere hızla ulaşacaklardır. Ülkemize yılda 18 milyon tasarruf sağlayacak.Yaptığımız tüm bu eserlerle ülkemizde ne aşılmaz dağlar ne geçit vermez ırmaklar bıraktık. Yıllardır yatırım yapılmaya demiryolu ağımızı neredeyse tamamı sıfırdan yapılmışçasına yeniledik. Eğitimden sağlığa, enerjiden haberleşmeye tüm alanlarda da ülkemizin çehresini değiştirdik. Sırf gösteriş olsun diye mi yaptık? Hayır. Hamdolsun bugün Türkiye gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında hem en kapsamlı hem de en modern kalkınma altyapısına sahip devlet olarak öne çıkmaktadır.Yeni bir düzenin doğuş sancılarının çekildiği dönemde Türkiye altyapısı ile hedeflerine kararlılıkla ilerlemektedir. Hedef en büyük 10 ekonomiden biri haline gelerek küresel yönetim sisteminde ülkemizi daha etkin kılmaktır.

“BURADA SADECE BİR TÜNEL AÇMIYORUZ”

Tarımda ve gıda sektöründe yaptığımız yatırımların ehemmiyetini gıda krizi endişesiyle boğuşan ülkelere bakarak kavrayabiliriz. Burada sadece bir tünel açmıyoruz. Aynı zamanda Türkiye’nin aydınlık geleceğine uzanan kutlu yürüyüşünün yeni bir adımını atıyoruz. Girişimci daha çok yatırım yaparak, sanayici daha çok üreterek, işçimiz daha çok çalışarak, esnaf daha güzel hizmet vererek, ihracatçımız daha çok mal satarak, her birimiz işimizi daha iyi yaparak bu mücadelede yer almalıyız.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek yerel seçimin ardından ilk yatırımcılar toplantısını ABD’de yaptı

ABD’li yatırımcılara seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de Haziran 2028’e kadar seçim olmayacağını, …

Bir yanıt yazın